Julkaistu    |  Päivitetty 

Pelastuslaitos varoittaa maastopaloista

Toukokuu on maastopalojen aikaa. Toukokuu on maastopalojen aikaa.
Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle tulee vuosittain 50–60 maastopalosta johtuvaa hälytystä ja noin puolet niistä tapahtuu toukokuun aikana. Lähes kaikissa tapauksissa maastopalon aiheuttaa ihmisen huolimaton toiminta.

Pelastuslaitos muistuttaa, että pääsääntöisesti polttaminen on kiellettyä taajama-alueilla. Haja-alueella polttaminen on usein sallittu, kunhan naapureille ei aiheudu siitä haittaa

–  Polta vain käsittelemätöntä puutavaraa: hakkuutähteitä, pensaiden leikkuutähteitä, olkia ja heinää. Lehtien polttamista on syytä välttää runsaan savunmuodostuksen takia, pelastuslaitokselta ohjeistetaan.

Jos risujenpoltosta muodostuu merkittävästi savua, kannattaa polttamisesta tehdä ilmoitus pelastuslaitokselle vähintään kaksi tuntia ennen polttamista. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti internetsivuilla http://www.pkpelastuslaitos.fi/risujen-polttoilmoitukset.

Mikäli nettiä ei ole käytettävissä, ilmoituksen voi tehdä soittamalla tai käymällä lähimmällä paloasemalla.

Avotulta ei tule tehdä ruohikko- tai metsäpalovaaran aikana, tuulisena päivänä tai pimeän aikaan, pelastuslaitokselta muistutetaan.

Kun keli mahdollistaa polttamisen, on polttopaikalle syytä varata alkusammutusvälineitä ja järjestää jälkivartiointi kuntoon. Mikäli polttamisesta aiheutuu jälkiseurauksia ja vahinkoa, vastaa niistä aina polttaja.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä