Julkaistu 

Kuvagalleria: Alas Taikavirtaa -piirustusnäyttelyn satoa

Kuvagalleria: Alas Taikavirtaa -piirustusnäyttelyn satoa Jenna Tykkyläinen

Joensuun kaupunginteatterin Alas Taikavirtaa on saanut ensi-iltansa, ja ensi-iltaa edeltävä näyttelykin on jo päättynyt. Näyttely keräsi yli sata piirustusta, joista Heili keräsi muutaman alla olevaan kuvagalleriaan. Näyttelyn piirustuksissa näkyivät puhuva susi, Satakieli-ryöväri, Iivari Pahasilmä, kolmipäisen lohikäärme, hirvittävä Aa-aa -kissa ja monta muuta näytelmän hahmoa.  Kaupunginteatteri, Heili ja Sokos järjestivät 6–12-vuotiaat osallistumaan näyttelyyn, jonka yli sadan piirustuksen tekijöiden kesken arvottiin palkintoja.

Joensuun kaupunginteatterin perhelipun Alas Taikavirtaa -lastennäytelmään voittivat Miika Hyttinen ja Jan Kovapohja. Kierrätykselle kaupunginteatterin tiloihin kulissien taakse pääsivät Peppi Pölönen, Elena Holopainen ja Tiia-Mari Vatanen. Heilin palkinnon sai Saara Pelkonen. Sokoksen tuotepalkintojen voittajia ovat Pihka Peltonen ja Saaga Karvinen.

Alas Taikavirtaa on Eduard Uspenskin samannimiseen jo klassikoksi muodostuneeseen lastenkirjaan perustuva taianomainen koko perheen hauska seikkailufantasia. Se kertoo mielikuvituksen voimasta ja tärkeydestä meidän jokaisen elämässä, sillä välillä meidän kaikkien tulee heittäytyä mielikuvitustemme vietäväksi ja matkata alas taikavirtaa kuten päähenkilö Mitja (Suvi-Maaria Virta). Viettäessään kesälomaa maaseudulla mummonsa luona, löytää Mitja yhtäkkiä itsensä maagisen Maitovirran rannalta. Taikavirran varrella sijaitsevassa satuvaltakunnassa vallitsee kiivas taistelu hyvän ja pahan välillä, ja kaikki ei aina tunnu olevan sitä miltä näyttää.

Tämän kevään aikana lastennäytelmästä on jäljellä vielä 16 esitystä, joista viimeinen on torstaina 31. toukokuuta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä