Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Metsänhenki tulee kävelykadulle

Anu Kuronen ja muut Kontiolahden sotilaskotisisaret ovat maanantaina Joensuun kävelykadulla. Anu Kuronen ja muut Kontiolahden sotilaskotisisaret ovat maanantaina Joensuun kävelykadulla.
Oma prikaati meni mutta sotilaskoti jäi.

Joensuukin saa osansa maanantaina satavuotisjuhlista, joilla muistellaan 7.5.1918 avattua ensimmäistä suomalaisille sotilaille tarkoitettua sotilaskotia. Juhlapäivän kunniaksi pop up -sotkuja on ympäri Suomea paikkakunnilla, joissa on sotilaskotitoimintaa. Kontiolahden sotilaskotiyhdistys tuo oman Metsänhenki-autonsa Joensuun kävelykadulle.

Omaa prikaatia ei enää ole. Mitä siis tekee nyt yhdistys, joka pyöritti sen sotkua?

–  Käymme hoitamassa päivystyksiä Onttolan sotilaskodissa, jota pyörittää Rajasotilaskodin Onttolan paikallisosasto. Hoidamme Joensuussa aluetoimiston ja palvelukeskuksen kahvituksia ja olemme mukana myös sotaveteraanien tilaisuuksissa, Kontiolahden sotilaskotiyhdistys ry:n puheenjohtaja Anu Kuronen vastaa.

Maastoonkin Metsänhenki pääsee yhä. Se oli mukana muun muassa Nurmeksessa järjestetyssä suuressa Vihuri 15 -harjoituksessa. Sotinpurolle kontiolahtelaiset menevät silloin, kun heidät sinne tilataan.

Maanantaina Metsänhengestä voi ostaa sotkun kahvia ja munkkeja samalla, kun sen omistama yhdistys esittelee toimintaansa.

–  Jos on vapaaehtoistyöstä kiinnostunut ja vähänkään maanpuolustushenkinen, kannattaa tulla mukaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä