Julkaistu    |  Päivitetty 
Mira Pamola

Vispiläkauppa avasi ovensa Torikadulla

PKO:n uusin ravintola luottaa toiminnassaan paikallisuuteen. PKO:n uusin ravintola luottaa toiminnassaan paikallisuuteen.
Gastropub Vispiläkauppa avasi ovensa asiakkaille perjantaina 13.4. Torikatu 20:ssa.

PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaaren mukaan Hostina Piimälinnan sulkemisen jälkeen markkinoille jäi selvä rako.

Kun tiloissa aiemmin toiminut aasialaisravintola Pan Buddha ei saavuttanut sille asetettuja tulostavoitteita, oli aika uudistaa ravintolan liikeidea.

Gastropub Vispiläkaupan peruselementteinä ovat Hautasaaren mukaan paikallisuus, palvelu sekä ihmisten välinen seurustelu.

Paikallisuus näkyy muun muassa yhteistyönä joensuulaisen Panimo Honkavuoren kanssa. Panimon oluilla on ravintolassa oma osastonsa, josta enintään 5,5-prosenttisia alkoholijuomia voi uuden alkoholilain puitteissa myös ostaa mukaan.

Panimo Honkavuoren Jani Honkasen mukaan moni ei edes tiedä, että Joensuussakin on panimo.

– Ensimmäistä kertaa tuotteitamme tulee ravintolaan näin laajalla repertuaarilla. Toivomme näkyvyyden edistävän tietoisuutta joensuulaisesta panimotoiminnasta, hän sanoo.

Yhteistyön tavoitteena on myös esitellä oluenvalmistusta ja paikallista olutkulttuuria. Vispiläkaupassa on nähtävillä esimerkiksi 200 litran viskitynnyri, jossa kypsytetty olut myydään valmistumisen jälkeen ravintolassa hanatuotteena.

– Järjestämme ravintolassa myös olutmaisteluita, joissa saa makuelämysten lisäksi runsaasti oluttietoutta, Honkavuoren Panimon Ville Vuorio kertoo.

Ruokalistalta löytyy muun muassa Polvijärven Liha-Aitan makkaroita ja Puruveden savumuikkua. Myös ravintolan suunnittelussa on pyritty hyödyntämään paikallista suunnittelua lampuista lähtien.

Entä mistä ihmeestä ravintolan nimi tulee?

– Se tuo hymyn naamalle ja herättää kysymyksiä positiivisessa mielessä, Hautasaari sanoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä