Julkaistu 

Katsastuksen kenraali

Vian ei tarvitse olla iso, jos se on jarrulevyssä, ja se huomataan katsastuksessa, näyttää Veikko Meuranen. Anna Tenhu Vian ei tarvitse olla iso, jos se on jarrulevyssä, ja se huomataan katsastuksessa, näyttää Veikko Meuranen.

Kun auton järjestelmä herjaa vikakoodia, tyssää toimivankin auton matka katsastuskonttorille.
Autoja katsastetaan paljon keväisin, ja se näkyy myös korjaamoissa. Huoltamossa voi teettää katsastuksen kenraaliharjoituksen, jossa tarkastetaan samat asiat kuin katsastuskonttorillakin.
– Usein asiakas käy kuitenkin ensin katsastamassa ja vie sitten auton huoltoon vikalistan kanssa,vuodesta 1968 saakka autokorjaamoalalla ollut Veikko Meuranen kertoo. Autot ovat muuttuneet niistä ajoista paljon. Katsastaminenkin oli vakavaa hommaa.
– Siihen aikaan katsastusmies oli enempi kuin Jumala. Asiakkaan piti olla nöyrä, vitsiä ei saanut laskea.
Mieleenpainuvia ovat Meurasen mukaan asiakkaat, joilla ei ole käsitystä auton todellisesta viasta, vaan se tuodaan korjattavaksi aivan muista syistä. Autonkorjaaja ei ole taikuri, eikä olematonta vikaa voi korjata.
Meurasen mukaan merkkivalot saattavat joissain autoissa syttyä myös kontaktihäiriön takia, eikä vika välttämättä ole autossa. Väärissä hälytyksissä on tyypillistä, että merkkivalo ei pala aina, vaan silloin tällöin.
– Asiakas saattaa sanoa, että merkkivalo palaa, eikä valo sitten palakaan huollossa. Sellaisen vian etsiminen joka ei ole päällä, on mahdotonta, eikä diagnostiikka paljastu edes mittaamalla.
Uusimmissa, vuonna 2001 ja sen jälkeen rekisteröidyissä autoissa suoritetaan katsastuksessa myös EU:n katsastusdirektiivin mukainen OBD-mittaus. Se on pakokaasujen sisäisen valvontajärjestelmän tarkistus, jossa luetaan pakokaasuihin vaikuttavat vikakoodit. Jos lukulaite näyttää vikakoodia, se aiheuttaa automaattisesti hylkäyksen ja vaatii autokorjaamokäynnin. Vikamuistiin on  saattanut kirjautua tilapäinen häiriö, vaikka järjestelmässä ei varsinaista vikaa olekaan.  Meurasen mukaan joskus saatetaan selvitä vain vikakoodin kuittaamisella, ja huoltokustannukset jäävät ykköskymppeihin.
– Jos vikakoodi johtuu turvatyynyistä tai abs-jarruista, niin vika on tietysti korjattava, ei kuitattava.
Joskus asiakas tuo auton korjattavaksi pikkuvian takia, mutta korjauskulut ylittävät lopulta auton sen hetkisen arvon.
– Erään vanhemman asiakkaan auto kun nostettiin pukille, niin korjauskustannukset nousivat yli tuhanteen euroon. Asiakas sanoi autoa hakiessaan, että olipas halpa, Meuranen muistelee.
Pakkanen on tänä vuonna piinannut talviautoilijoita. Minkälainen auton pitää olla, että se kestää pakkasella käynnistämisen?
– Vanhan mallin Lada. Kyllähän autonvalmistajat lupaavat, että uusi auto lähtee käyntiin 30–40 pakkasasteessa, ja valtaosa lähteekin. Akun tulee olla täysivarattu ja autoa pitäisi ajaa ainakin puoli tuntia, että akku latautuu. Pahinta ovat lyhyet ajomatkat ja jos päällä on penkinlämmitin, puhallin ja ajovalot niin virrankulutus on iso, eikä akku ehdi ladata.
– Jos nyt pitäisi perustaa autokorjaamo, niin en olisi hirmu innokas alalle. Nykyautojen korjaamiseen vaaditaan niin paljon laitteistoa ja tekniikkaa, se vaatii investointeja.
Niin kutsutut hikipajat ovat jäämässä historiaan, mutta kyllä niitäkin Meurasen mukaan vielä on.
– Vanhat autot ovat usein sellaisia joita itse rassataan. Hanttikorjaamot jäävät pikkuhiljaa pois, koska moni asia alkaa mennä luvanvaraiseksi. Laitteet kustantavat monta kymmentä tuhatta vuoteen, on kaikkia lisenssejä ja ohjelmistomaksuja, Meuranen luettelee.
Tämän päivän asiakas on Meurasen mukaan hyvin perillä auton tekniikasta, vaikka se onkin kehittynyttä.
– Naisasiakkaita käy paljon, eivätkä ne ihan tietämättömiä vehkeistään ole. Joskus tuntuu, että nuorempaa sukupolvea olevat naiset tietävät enemmän autoistaan kun miehet, naiset ovat kiinnostuneempia autostaan.

Heili kysyi katugallupissa: Oletko jo katsastanut autosi ja huollatko sen itse?

Samuli Muikku
Joensuu
– En ole vielä kertaakaan katsastanut, sillä ostin vasta pari viikkoa sitten ensimmäisen autoni kun sain ajokortin. Se on melkein uusi Audi A3. Osaan lukea itse auton vikakoodit jos sellaisia tulee.
– En luultavasti huolla autoani itse, vaan käytän sen huollossa liikkeessä.

Marja-Riitta Kantanen
Joensuu
– Perheessämme on kaksi autoa ja aina katsastan. Osaan itse tarkastaa öljyt, vaihtaa renkaat ja mitata rengaspaineet.
– Viimeksi katsastuksen jälkeen piti takajarruihin vaihdattaa jarrulevyt.

Raine Normas
Joensuu
– Helmikuussa katsastin tämän uuden auton, ei mennyt läpi, piti vaihtaa raidetangon ulompi pää.
– En korjannut autoani itse, vaan käytin sen liikkeessä. Öljynvaihdon yhteydessä hinnaksi tuli parisataa euroa.

Juhani Varpoila
Lieksa
– Olen katsastanut ja meni läpi, niin kuin aina. Ei ole herjannut vikakoodeja. huollatan sen säännöllisesti.
– Autoni on vuosimallin 2008 Toyota Avensis ja se on toiminut niin hyvin, että menee kehumisen puolelle.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä