Julkaistu    |  Päivitetty 

Joensuun Naiskuoro laulaa Maria-konsertissa äidistä ja lapsesta

Maria-konserttien jälkeen Joensuun Naiskuoro valmistautuu 6. kesäkuuta pitämäänsä kevätkonserttiin. Marko Tuovinen Maria-konserttien jälkeen Joensuun Naiskuoro valmistautuu 6. kesäkuuta pitämäänsä kevätkonserttiin.

Marianpäivä on innostanut Joensuun Naiskuoron Maria-kirkkokonserttiin, joka kuullaan tiistaina 20. maaliskuuta kello 19 alkaen Ilomantsin kirkossa ja keskiviikkona 21. maaliskuuta kello 18 alkaen Joensuun kirkossa.

Marian ilmestyspäivä eli Marianpäivä on kristillinen juhlapäivä, joka juhlistaa arkkienkeli Gabrielin ilmestymistä Neitsyt Marialle ilmoittamaan Kristuksen tulevasta syntymästä. Katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa sekä useissa protestanttisissakin kirkkokunnissa juhlapäivää vietetään 25. maaliskuuta, tasan yhdeksän kuukautta ennen joulua. Tänä vuonna päivä osuu ensi sunnuntaiksi, joka on nyt myös palmusunnuntai.

Pyhä Äiti, Maria, Neitsyt Maria, Marjatta, Emo, kantaja, äiti. Näitä ilmauksia teksteissä käytetään, kun kuvataan pienen lapsen äitiä tai Jeesus-lapsen äiti-Mariaa.

– Useat laulut, erityisesti naiskuorolaulut kuvaavat monin eri tavoin äidin ja lapsen suhdetta. Hetki, jolloin lapsi nukkuu äidin sylissä, on myös usein maalattu kuva. Arjessa läheisyyden kuvaajia ovat kehtolaulut, joita löytyy runsaasti, Joensuun Naiskuoro kertoo tiedotteessaan.

Kuoro on rakentanut Marianpäivän läheisyyteen konsertin, joka koostuu lauluista, jotka kuvaavat juuri tätä äidin ja lapsen välistä suhdetta. Ohjelmassa on myös erilaisia Ave Maria -lauluja, säveltäjinä muiden muassa Bach, Kodaàly ja Hamilton. Uusina Ave Maria -lauluina kuullaan kaksi latvialaisen Richards Dubran sävellystä. Suomalaisia säveltäjiä ovat P.J. Hannikainen, Toivo Kuula ja ilomantsilaislähtöinen Liisa Matveinen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä