Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Voi kun saisi käyttöön ne vanhat kuvat ja tarinat

Vanha Joensuu saa väistyä. PT-talo perjantaina 9.2.2018 noin kello 12.40. Vanha Joensuu saa väistyä. PT-talo perjantaina 9.2.2018 noin kello 12.40.
Vanha Helsinki saa väistyä. Kohta se on minunkin vuoroni. Sanoi komisario Palmu 60-luvun muuttuvaa kaupunkikuvaa katsoessaan ja pyyhkäisi silmäkulmaansa.

Tulipa tuokin mieleen, kun kamera räpsähti perjantaina 9.2.2018 noin kello 12.40.

PT-talon seinistä oli pinnoitus jo hävinnyt, taustalla alkoi hahmottua uuden talon ulkomuoto.

Joensuu muuttuu nyt vauhdikkaasti.

Laitetaanpa taas kerran se etsintäkuulutus, joka on aiemminkin julkaistu.

Eikö kenelläkään todellakaan ole tallessa niitä yli 40 vuotta vanhoja haalistuneita värivalokuvia 1970-luvun rock-konserteista?

Kun Karjalan Heili toimi PT-talossa joskus 2000-luvun alkupuolella ja teki juttua ympärillään olevasta vanhasta joensuulaisesta huvikeskuksesta, joku lukija kertoi mielenkiintoisen tarinan nuoruudestaan.

Kirkkokadun puoleisen sisäänkäynnin vieressä oli kuulemma toiminut valokuvausliike, joka oli antanut PT-talon aulaan tuleville nuorille erikoistarjouksen: liike oli luovuttanut rock-konsertin ajaksi käyttöön ilmaiseksi kameran sillä ehdolla, että kuvat teetätettiin liikkeessä.

Jos tarina on tosi, niitä kuvia on pakko olla tallessa kotialbumeissa. Nyky-Heili julkaisisi niitä mielellään ja kertoisi tarinat kuvien takaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä