Julkaistu    |  Päivitetty 

Pride-viikkoa vietetään Joensuussa toukokuussa

Pride-viikkoa vietetään Joensuussa toukokuussa Heini Myller

Joensuussa järjestetään toukokuussa jokakeväinen Pohjois-Karjala Pride -viikko. Vuosi vuodelta osallistujamääräänsä kasvattava avoimuuden, tasa-arvon ja itsemääräämisoikeuden puolesta puhuva tapahtuma järjestetään tänä vuonna 16.–19.5.2018. Tavoitteena on jälleen nostaa kävijämääriä edellisestä vuodesta.


– Osallistujaluvut eivät ole meille mikään itseisarvo. Haluamme tehdä laadukasta festivaalia, jossa on kulttuuripainotteista ohjelmaa joka ikä- ja kansalaisryhmälle. Sateenkaariväki kun ei nimensä mukaisestikaan ole mikään homogeeninen porukka. Tuppaa vaan käymään niin, että tapahtumamme löytävät yleisönsä, toteaa Priden taustayhteisön Pohjois-Karjalan Setan puheenjohtaja Jussi Hermaja.


Priden lopullinen ohjelma julkaistaan helmikuun lopussa.
– Ohjelmaa tehdään osallistujien toiveiden ja yhteistyökumppaneiden ideoiden pohjalta. Uusia ideoita pannaan täytäntöön ja joitain vanhoja väistyy. Yllätyksiäkin on luvassa, samoin uusia tapahtumapaikkoja. Yritämme pitää pride-viikon kompaktina nelipäiväisenä festarina. Tosin etko- ja jatko-ohjelmisto lasketaan tuon päälle, sanoo Hermaja.


Pride-viikon teemana on tänä vuonna sateenkaariseniorit ja yhdenvertainen vanhuus.
– Pohjois-Karjala Pridesta on tullut osa maakunnan sateenkaariväestön dna:ta. On aika nostaa selkeästi esille, että vanhenevalla sateenkaariväestöllä on yhtäläinen oikeus tulla kohdelluksi seksuaali- ja sukupuoli-identiteettinsä mukaisella tavalla kuin kaikilla muillakin. Tämä vaatii erityishuomiota ja näkisin, että sen toteutuminen edellyttää täydentävää koulutusta terveydenhuollon ja vanhustyön puolella koko Siun soten alueella, kertoo Hermaja.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä