Julkaistu    |  Päivitetty 

Normaalikoulun Rantakylän yksikkö aloittaa toimintansa syksyllä 2018

Joensuun normaalikoulun Rantakylän yksikkö aloittaa toimintansa syksyllä 2018. Koulusta tulee niin sanottu kaksisarjainen yhtenäiskoulu, mikä tarkoittaa kahta rinnakkaisryhmää joka vuosiluokalla. Oppilaita on yhteensä noin 420.

Rantakylän koulun opilaat jakautuvat Joensuun normaalikoulun Rantakylän yksikköön ja Pataluodon kouluun. Näin ollen myös Pataluodon nykyisestä yläkoulusta tulee yhtenäiskoulu.

Syksyllä 2017 järjestetään alueen vanhemmille vanhempainillat. Marraskuussa päätetään oppilaiden ohjaamisesta normaalikouluun ja Pataluodon kouluun.

Suunnitelmissa on, että Rantakylän nykyisestä alakoulusta ja Pataluodon yläkoulusta siirtyisi normaalikouluun kaksi kokonaista luokkaa kultakin vuosiluokalta. Pienryhmissä olevien erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden jakautuminen Pataluodon yhtenäiskouluun ja normaalikouluun on suunnittelun alla. Normaalikoululle muodostetaan jatkossa oma oppilaaksiottoalue, josta koulu tulee ottamaan oppilaat. Lähtökohtaisesti oppilaaksiottoalue on keskisessä Rantakylässä Pielisjoesta kohti Koillisväylää.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä