Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Retroillen tanssilavalla

Niin kauas kuin Sari Hellsten muistaa, hän on aina tykännyt esiintyä. Hellsten on näytellyt ja laulanut, ollut mukana koulun kuorossa ja saanut lauluopetusta muun muassa itseltään Marjorielta. Ikaalisten artistikoulusta Hellsten valmistui vuonna 2000.

Tanssittavaa iskelmää esittävä valkeakoskelainen laulajatar on osallistunut uransa aikana ahkerasti erilaisiin laulukisoihin. Hän on napannut muun muassa Tapsan tahtien iskelmäkaraoken Suomen-mestaruuden 2008, ja seuraavana vuonna Hellsten kruunattiin Humppakuningattareksi. Myös Tangomarkkinoiden finaaliin Hellsten on laulanut muutaman kerran.

Vuonna 2012 hän teki Marilyn Monroet näyttelemällä Valkeakosken kaupunginteatterin musikaalissa Piukat paikat Sugaria.

Juhannusaattona Sari Hellsten saapuu Retro Bandin kera keikalle Liperin lavalle.

Retro Bandin pojat ovat innostuneita, soittotaitoisia kavereita, joilla on tanssijoiden askelkuviot hallussa.

Tällainen vanhan ajan tunnelma sopii tosi hyvin tanssilavoille muutoinkin, kun nuo kesälavat ovat romanttisia ja nostalgisia. Ainakin minulle niistä tulevat mieleen vanhat heinäladot, joissa ihmiset ovat iltojaan viettäneet.

Itse kun olen syntynyt vuonna 1978, niin nämä biisit soivat lapsuuden automankkaradiossa. Niistä on jäänyt hyvät muistot ja tuntuu, että myös muut ihmiset tykkäävät niistä. Ne tuovat varmasti muillekin hyviä muistoja.

Hellä ja ujo -kappaleen teimme ihan mittatilaustyönä tätä retromeininkiä ajatellen. Se on hyvä tanssikappale, joka voisi hyvin olla sieltä 70- ja 80-luvulta, mutta se on ihan tänä päivänä tehty. Siihen ympärille teimme vanhoista hyvistä kappaleista kasetillisen musiikkia ja lähetämme sitä suurimmille tanssijärjestäjille promokasettina.

Sitä ei ikävä kyllä ole tulossa kauppoihin, mutta keikoille otan albumin mukaan cd-muodossa.

Minulla on päivätyö Saarioisilla ja viikonloput ovat vapaita, ja aika hyvin keikat ovat painottuneet viikonlopuille. Sitten joskus, jos on ollut viikolla keikkoja, olen pyytänyt vapaata ja hyvin päivätöissä on myös joustettu.

Nyt perinne on muodostunut lähinnä keikkailuhommiksi, muutoin ei muita perinteitä vielä ole.

Nykyään perhe on ollut välillä mukana keikoilla, ja olemme viettäneet mökkijuhannuksia ympäri Suomea äidin keikkojen mukaisesti.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä