Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Kattokaa, mä oon fillari

Spontaani performanssi. Katriina Nuutinen (vasemmalla), Jussi Santaniemi, Suvi-Tuuli Reittu, Sallamari Siitonen, Lotta Pyyykkönen, Aki Ryynänen ja Miika Nuutinen esittävät, kuinka hauskaa voi olla polkupyöräilyn ja erilaisen taiteen yhdistäminen. Spontaani performanssi. Katriina Nuutinen (vasemmalla), Jussi Santaniemi, Suvi-Tuuli Reittu, Sallamari Siitonen, Lotta Pyyykkönen, Aki Ryynänen ja Miika Nuutinen esittävät, kuinka hauskaa voi olla polkupyöräilyn ja erilaisen taiteen yhdistäminen.
Minä voin olla polkupyörä!

Kuvittaja Suvi-Tuuli ”Susu” Reitulla on lähtöasetelma valmiina, kun Woutilan väeltä pyytää ideaa valokuvaan, missä taide ja pyöräily yhdistyvät.

Pyörän rungoksi heittäytyy sisustussuunnittelija Sallamari Siitonen, jota lasitaiteilija-muotoilija Katriina Nuutinen ja graafinen suunnittelija Jussi Santaniemi kannattelevat.

Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Karjalan läänintaiteilija Lotta Pyykkönen ja käsikirjoittaja Aki Ryynänen kumartuvat taakse, ja aivan laitimmaisena sirkustaiteilija-runoilija Miika Nuutinen antaa jongleerausnäytteen.

Puhe on Taidepyöräilystä, joka johdattaa tulevana viikonloppuna 18:aan eri kohteeseen ympäri kaupunkia.

Tähän viikkoon mahtuu paljon asioita.

Joensuussa Kevään paras viikko yhdistää monia eri toimintoja, valtakunnallisesti taas vietetään Pyöräilyviikkoa.

Niihin molempiin niveltyy luontevasti nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Taidepyöräily, jonka Taiteen edistämiskeskuksen Joensuun toimipiste järjestää yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden, Joensuun kaupungin, Sito Oy:n, Joensuun Polkijoiden ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen kanssa.

–  Kohteita kiertäessä kokee paljon. Pääsee käymään taiteilijoiden työhuoneillakin, jotka yleensä ovat yleisöltä suljettuja, läänintaiteilija Pyykkönen tiivistää.

Eri puolilla Joensuuta voi muun muassa nähdä dreijaamista ja performanssia, olla itsekin mukana tekemässä taidetta, osallistua jopa iltapäivätansseihin.

Ja mitä sitten tarjoaa Woutila omalta osaltaan?

–  Jo perjantai-iltana meillä on täällä sarjakuvanäyttely, jossa on esillä töitä viideltä Itä-Suomessa asuvalta tai täältä maailmalle lähteneeltä taiteilijalta, Aki Ryynänen kertoo.

Sekä lauantaina että sunnuntaina Woutilassa on Susu Reitun ja Sunday Ngakaman vetämiä sarjakuvatyöpajoja, joiden välissä on  –  sään niin salliessa  –  Miika Nuutisen vetämiä jongleeraustyöpajoja.

Kesken haastattelun Sallamari Siitonen katsoo puhelintaan ja kertoo Ngakaman välittämän viestin:

–  Sunday on kertonut taidepyöräilystä yliopistolla, josta joku haluaisi tulla piirtämään tänne vierailijoiden muotokuvia...

Lotta Pyykkönen toteaa, että vastaavaa toimintaa on jo toisessa taidepyöräilykohteessa.

Joukolla todetaan, että mahtuuhan muotokuvataidetta tännekin.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä