Julkaistu    |  Päivitetty 
Arttu Laakkonen

Ruosteenestokäsittely kannattaa uusia parin vuoden välein

Omalta lajilta tämä tuntuu, miettii Jarno Sormunen yrittämisestä. Omalta lajilta tämä tuntuu, miettii Jarno Sormunen yrittämisestä.

Töitä on ollut ihan mukavasti, vaikka totta kai aina lisääkin ehtii tehdä, virnistää tammikuussa yrityksensä JTS-Korihuolto avajaisia Rahtikadulla viettänyt Jarno Sormunen.

Yritys on Sormusen ensimmäinen. Yrittäjyys sinänsä ei kuitenkaan ole miehelle uutta: hänen isänsä on pitkän linjan yrittäjä, ja touhua on siten tullut seurattua läheltä aiemminkin.

– Onhan tässä sellainen oma vastuu ja tietynlainen vapauskin. Niitä yhdistelemällä kai tämä sitten menee. Mutta joka tapauksessa, itselle sopiva laji tämä tuntuu olevan, Sormunen miettii.

– Olen ajatellut, että viikkoon mahtuu vain päiviä. Ei ole erikseen lepo- ja työpäiviä, on vain päiviä. Työt tehdään silloin, kun niitä on.

Työt ovat pääasiassa ruosteenestokäsittelyjä henkilö- ja hyötyajoneuvoihin. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa sisustapesut, vahaukset ja työkoneiden pesut.

– Oikeastaan kaikki kumipyörät, mitkä ovista halliin mahtuvat, tarkentaa Sormunen linjaustaan.

Hänen mukaansa alustan suojaaminen kulutukselta ja korroosiolta on edelleen aiheellista, vaikka nykyautot sinkkikoreineen eivät enää entiseen malliin lahoakaan.

– Suomen talvet ovat sellaisia. Meillä on täällä vettä ja pakkasta vuorotellen, ja kun siihen lisätään vielä mausteeksi tiesuola… eli kyllä se suojaus kannattaa teettää, jos autoa on tarkoitus pitää yhtään kauemmin, hän sanoo.

Suojaus kannattaa myös käydä parin vuoden välein uusimassa.

– Jatkokäsittelyllä saadaan pidettyä se suojaava kalvo ehjänä. Koko ajanhan sinne kuitenkin tulee kaikenlaista kiveniskua ja muuta rokamaa, josta ruosteen on hyvä lähteä leviämään, Sormunen muistuttaa.


PÄIVITYS: Paperilehdessä Jarno Sormusta tituleerataan virheellisesti Sutiseksi. Nettiversiossa virhe korjattu 18.3.2017 kello 10:22.

 

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä