Julkaistu    |  Päivitetty 

Kataja uusii rosteriaan: Truck sisään, King ulos

Joey King suoriutui hyvin pestistään. Joey King suoriutui hyvin pestistään.
Joensuulainen Kataja Basket tekee muutaman peliliikkeen korisliigassa hetki ennen siirtoikkunan umpeutumista. Takamiesosastoa täydentämään porukkaan koukattiin uusi tuttavuus, 185-senttinen amerikkalainen Darryl ”Truck” Bryant. Samassa yhteydessä puretaan seuraa koko kauden edustaneen amerikkalaislaiturin Joey Kingin sopimus.

Kataja jatkaa näin ollen kautta ulkomaalaisviisikolla Darryl Bryant (takamies), Daniel Mullings (takamies), Rion Brown (yleispelaaja), Jarekious Bradley (yleispelaaja) ja Kervin Bristol (sisäpelaaja).

Kiinnittämällä Bryantin valmennusjohto minimoi riskejä erityisen tärkeän pelipaikan suhteen.

– Tietenkin muistamme kuinka kävi viime kaudella, päävalmentaja Greg Gibson selvittää palauttaen mieliin Teemu Rannikon loukkaantumisen puolivälieräsarjassa BC Nokiaa vastaan.

– Teemu ei ole enää mikään nuori poika ja nyt kun Ilarillakin (takamies Seppälä) on ollut pieniä ongelmia terveytensä kanssa, katsomme, että tämä on oikea ratkaisu.

Joey Kingin panokseen valmennusjohto on ollut tyytyväinen ja sopimuksensa päättymisen taustalla ovatkin joukkueen rakenteelliset asiat.

– Joeyn otteissa ei ole ollut moittimista. Hän on täyttänyt annetun roolin hyvin, apuvalmentaja Tuomas Oja kertoo.

– Tarvitsimme häntä ensisijaisesti Mestarien Liigaan, jossa saman pelipaikan Vesku (Vesa Mäkäläinen) ei yksin voinut urakoida 30 minuuttia.

– Korisliigassa saamme hyvin apuja muiltakin kotimaisilta pelaajiltamme, muun muassa Atelta (Perttu).

26-vuotias Darryl Bryant aloitti kuluvan kauden Kreikan pääsarjassa PAOK Thessalonikissa, joka pelasi myös Mestarien Liigaa. Kreikan A1-liigassa hän esiintyi 11 ottelussa tilastoilla 10,5 pistettä, 2,3 levypalloa, 1,3 syöttöä, 0,6 riistoa ja 2,0 menetystä. Tarkkuus kahden pisteen heitoissa oli 40, kolmosissa 24 ja vapaaheitoissa 72 prosenttia.

Mestarien Liigan 10 ottelussa lukemansa olivat 10,7 pistettä, 1,9 levypalloa, 1,9 syöttöä, 0,9 riistoa ja 2,3 menetystä. Kakkoset osuivat 37-, kolmoset 24- ja vapaaheitot 91-prosenttisesti.

Bryant jätti PAOKin ennen Mestarien Liigan runkosarjan päätöstä ja siirtyi tammikuussa Unkarin pääsarjaan, Szolnoki Olaj -joukkueeseen. Epäonnekseen hänet kiinnittänyt valmentaja sai lähtöpassit kaksi päivää saapumisensa jälkeen ja tilalle palkattu uusi päävalmentaja toi mukanaan ”oman” pelintekijänsä.

Valmennusjohto on tyytyväinen hankintaan.

– Kyseessä on kaveri, josta voisi käyttää vaikka englannin kielen sanaa ”solid”, Oja kuvailee.

– Tarkoitus on peluuttaa häntä sekä ykkösenä että Teemun ja Ilarin rinnalla.

Kataja Basketin Korisliiga-ohjelma jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kouvolan Kouvoja vastaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä