Julkaistu    |  Päivitetty 

Kari Kola valaisee Hesperian puiston

Osana Suomi 100 -juhlavuoden avajaisia rakennetaan Helsingin Töölönlahdelle massiivinen valotaideteos. Valotaiteilija Kari Kolan teos on yksi suurimmista Suomessa koskaan toteutetuista valotaideteoksista.

Teoksessa valaistaan koko Hesperian puisto ja Finlandia-talon edusta. Mittava valaisu toteutetaan kahdellatoista suurella dekoratiivisilla valorakenteella, jotka sijoitetaan eri puolille puistoa. Yksityiskohtien luomisessa käytetään kankaita, joiden suunnittelusta vastaa lavastusmestari Samuli Halla. Yhteensä lamppuja asennetaan noin 500. Lisäksi teoksessa on korkeuksiin ulottuva valopyramidi, joka toteutetaan kolmesta pisteestä eri puolilta Töölönlahtea.

Osana valotaideteosta on Finlandia-hymniin perustuva äänimaisema, jonka toteutuksesta vastaavat äänisuunnittelija Heikki Savolainen ja Kari Kola.

–  On todella hienoa, että valotaide valikoitui osaksi avajaisia ja saa näin näkyvän roolin. On mielenkiintoista muuttaa ison alueen visuaalisuus - ja vielä pääkaupunkimme keskustassa, Kari Kola sanoo.

Teos maalaa Helsingin taivaanrantaa uudenvuodenaaton iltapäivästä uudenvuodenpäivän yöhön saakka.

Töölönlahden teos avaa kuusiosaisen Luminous Finland 100 -valotaidekokonaisuuden, jonka viisi muuta osaa rakennetaan 28.11.– 6.12.2017. Muut kohteet ovat Olavinlinna Savonlinnassa, Tampereen Näsinneula, Oulun Kuusisaari ja Kilpisjärven Saana-tunturi. Luminous Finland 100 huipentuu Turun linnaan itsenäisyyspäivänä. Ajatuksena on valaista “koko Suomi”.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä