Julkaistu    |  Päivitetty 
Jentta Ilanmaa

Paras verkkolehti, ja finaalissa myös lehtikilpailussa

Sanomalehtien Liitto palkitsi Karjalan Heilin kaupunkilehtien vuoden 2016 parhaana verkkolehtenä ja -palveluna. Muista kaupunkilehdistä poiketen verkko ja sosiaalinen media on Karjalan Heilissä oleellinen osa päivittäistä tekemistä.

–  Nettisivut tukevat printtiversiota, ja someliitäntöjen runsaus lisää persoonallisten sivujen käyttäjämukavuutta, todettiin arvostelussa.

Heilin verkkosivuista ja sosiaalisesta mediasta päävastuussa oleva toimittaja Arttu Laakkonen kertoo, että ”uuden ajan virityksiä” on otettu Heilissä tämän vuoden aikana tarkoituksella ja päämäärätietoisesti osaksi toimituksen arkea.

–  Ja on kai onnistuttukin. Esimerkiksi Instagramin kuvakisoista on riittänyt sisältöä myös paperilehteen.

–  Facebook toimii myös toiseen suuntaan: lukijoilta toimitukselle. Sitä kautta meille on tullut monen monta juttuvinkkiä.

–  Verkossa on helppo päästä juttusille lukijoiden kanssa, mikä on meille kaupunkilehtenä oikeasti arvokas asia, Laakkonen painottaa.

–  Ja on tässä ehditty tehdä eri alojen joensuulaisammattilaisten kanssa yhteistyönä musiikkivideokin Heilin Youtube-kanavalle. Netin kautta sekin idea sikisi.

–  Ettei tekeminen loppuisi, Heilille avattiin vastikään myös oma Twitter-tili. Eiköhän me sinnekin jotain keksitä, Laakkonen naurahtaa.

Viime vuonna Karjalan Heili palkittiin vuoden parhaana kaupunkilehtenä, ja kymmenen parhaan finaaliin, sijoille 4–10, Heili ylsi printtilehdissä myös tänä vuonna.

–  Karjalan Heilin yleisilme on kevyt ja houkutteleva. Lehti on helppolukuinen ja harkitun oloinen kokonaisuus, monipuolinen ja yllättäväkin, arvosteluperusteissa todettiin.

Heili sai raadilta täydet pisteet osioissa ”lehdellä on oma luonne” ja ”lehti tarjoaa jotakin odottamatonta tai yllättävää”. Muissa neljässä arvosteluosiossa Heili jäi kaikissa vain pisteen päähän täydestä pistepotista.

Vuoden 2016 parhaana kaupunkilehtenä palkittiin Uusi Rovaniemi, toiseksi sijoittui Tamperelainen ja kolmanneksi Epari.

Suomessa ilmestyy tällä hetkellä 56 kaupunkilehteä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä