Julkaistu 
Raino Harinen

Hyvä henki ja haaveena sarjanousu

Josban naiset aloittivat kautensa voitokkaasti. Jasmin Kaikusalo, Taija Ahonen ja Noora Heikkilä kehuvat porukan henkeä Hanna-Mari Lappalainen Josban naiset aloittivat kautensa voitokkaasti. Jasmin Kaikusalo, Taija Ahonen ja Noora Heikkilä kehuvat porukan henkeä

Josban naiset hakevat nälkäisinä paluuta parrasvaloihin.

Josban naiset aloittivat terävästi pelinsä 2 divisioonassa. Avausturnauksen kahdesta ensimmäisestä pelistä tilille napsahti täydet pisteet kahden voiton myötä. 

– Voitimme viime kaudella sarjan ykkössijan saavuttaneen Iisalmen Ulman ja vieläpä selvin lukemin. Sarjaan on nyt siis saatu hyvät alkutahdit. En ole 11-vuotisen valmennusurani aikana törmännyt yhtä sitoutuneeseen ja motivoituneeseen porukkaan, Josban naisten päävalmentaja Lasse Korhonen iloitsee. 

Välivuoden jälkeen valmennushommiin palannut Korhonen nauttii hommasta ja on palannut penkin päähän intoa puhkuen. 

– Minulle on tärkeää, että pystyn valmentajana kehittämään pelaajia. Pyrin laadukkaaseen valmennukseen, myös yksilöllisiä taitoharjoituksia pelaajille pitävä Korhonen lisää.

 

Kohti ykkösdivaria

Joukkueen pelaajisto on myös tyytyväinen uusiutuneen joukkueen kauden alkutaipaleeseen. 

– Meillä on hyvä henki, porukka on hitsautunut mainiosti yhteen lyhyessä ajassa, tuumii joukkueen kapteenina toimiva Jasmin Kaikusalo

– Kaikilla on sama tavoite ja se on sarjanousu. Pelaajat puhaltavat yhteen hiileen ja saman unelman eteen hikoillaan, toteaa kokenut varakapteeni Taija Ahonen

– Tavoite on kova. Hauskuuden periaatteella silti mennään, ilon kautta voittoja haetaan, kertoo joukkueen kuopus Noora Heikkilä

Perinteisenä salibandyseurana Josba tunnetaan nimenä Joensuuta kauempanakin. 

– Olen itse Etelä-Suomesta lähtöisin, ja sielläkin Josba tiedettiin, kertoo Kaikusalo. 

– Josban mimmit tekevät nyt paluuta. Naisten edustusjoukkue on tällä periodilla kasassa toista kauttaan. Välillä joukkuetta ei ollut lainkaan, vaan joensuulaiset pelaajat kävivät Tuupovaaran Urheilijoiden riveissä pelaamassa. Nyt uuden tulemisen myötä hommassa on positiivista draivia, meillä on myös kakkosjoukkue kolmosdivisioonassa, Ahonen iloitsee. 

 

Talous kestää

Naisten ohella myös Josban miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana toimiva Tanja Ahtiainen näkee seuran kirstun olevan kohtuullisen hyvässä jamassa. 

– Eihän se toki helppoa näinä päivinä ole, monet seurat taistelevat samoista rahoista. Töitä saa tehdä kyllä ihan tosissaan. 

– Silti homma on hyvissä kantimissa, ja näistä lähtökohdista on hyvä ponnistaa kohti Ykkösdivisioonaa, Ahtiainen päättää.

 

Miehet kohti kevättä

Josban miesten kausi Ykkösdivisioonassa on lähtenyt käyntiin voitolla, tasapelillä ja kahdella tappiolla. Suunta on nousujohteinen, sillä tappiot tulivat kauden avauspeleissä. 

– Viime vuonna meillä oli sarjaan loistava lähtö. Nyt harjoittelun painopistettä muutettiin siten, että keväällä on tarkoitus olla kovassa iskussa pudotuspeleissä. Siksi en ollut avaustappioiden jälkeen huolestunut, toteaa päävalmentaja Antti Ruokonen

Edellisellä kaudella pudotuspeleistä niukasti rannalle jäänyt Josba lähti tämän kauden runkosarjaan laajemmalla ringillä. 

– Viime kaudesta otettiin oppi, että jätkiä tarvitaan enemmän. Flunssat ja loukkaantumiset verottivat, Ruokonen tuumii. Myös seuran puheenjohtajana toimiva mies ei koe kaksoisrooliaan liian raskaana. 

– Kai sitä vähän puupää on, kun kummatkin roolit on kontolleen ottanut. Lopulta kyse on elämäntavasta ja rakkaudesta lajiin, Ruokonen naulaa. Yleisö on löytänyt lehtereille hyvin, mutta lisääkin väkeä mahtuu. 

– Meillä on liikkuva ja aktiivinen pelitapa. Toivottavasti kiinnostus säilyy. Viihdyttäviä pelaajia löytyy, esimerkiksi puolustaja Jesse Reijonen on ollut tehokas, ja kapteeni Juho Väisänen jättää kentälle joka ilta kaikkensa, Ruokonen toteaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä