Julkaistu    |  Päivitetty 

Rokkiviikko lähes tuplaa Joensuun väkimäärän

Popkatu on osa rokkiviikkoa ja katutähtikilpailu osa Popkatua ja kansaa riittää. Kuva on heinäkuulta 2014. Popkatu on osa rokkiviikkoa ja katutähtikilpailu osa Popkatua ja kansaa riittää. Kuva on heinäkuulta 2014.
Joensuu kuhisee heinäkuun puolessavälissä, jolloin kaupungissa järjestetään viikon aikana puolenkymmentä festivaalia, jotka miltei tuplaavat kaupungin asukasmäärän.

Tunnetuin tapahtumista on jo vuodesta 1971 järjestetty Ilosaarirock, jonka lisäksi saman viikon aikana järjestetään muun muassa kaupunkifestivaali Popkatu, vanhemman väen Ilovaarirock, Suomen suurimpiin lastentapahtumiin kuuluva Vekararokki, klassiseen musiikkiin keskittyvä Joensuun Musiikkifestivaali, graffitin SM-kisat ja Ryminä-katutaidetapahtuma.

Yhteensä kävijöitä odotetaan yli 80  000.

Festivaaliviikon eri kokonaisuuksia on rakentamassa yli 3  000 vapaaehtoista ja ohjelmaa on maailman suosituimmista popartisteista skeittaukseen ja joogasta jojokisoihin.

Artisteja nousee lavoille useita satoja. Iso osa tapahtumista on ilmaisia ja ohjelmaa on räätälöity myös koko perheen iloksi.

Kaikkia tapahtumia yhdistää niiden yleishyödyllisyys. Lähes kaikki tapahtuu talkoovoimin, ja jos mitä jää viivan alle, niillä tuetaan paikallista kulttuuritoimintaa.

Kuvio on laajuudessaan täysin ainutlaatuinen koko maassa. Ilosaarirockin tuotoista on jaettu paikallisille bändeille jo yli 260  000 euroa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä