Julkaistu 
Aimo Salonen

Asemanseudun vaihtoehdot julkistettiin

Yksi vaihtoehto kolmesta säilyttäisi Laiturin rakennuksen. Aimo Salonen Yksi vaihtoehto kolmesta säilyttäisi Laiturin rakennuksen.

Niin mutta säilyykö Kahvila Laituri? Tuotakin on pähkäilty Joensuun asemanseudun tulevaisuutta pohdittaessa. Keskiviikkona kaupunki julkisti kolme vaihtoehtoa, joiden pohjalta kaavamuutosta aletaan jatkojalostaa. Yhdessä vaihtoehdossa kolmesta esitetään Laiturin rakennuksen säilyttämistä.

 

Joensuun kaavoituksen sivulle joensuu.fi/kaavoitus on luvassa tämän päivän aikana vaihtoehtojen esittelyt. Kaupungin etusivulle on myös luvassa linkki, jota kautta esityksiä pääsee katsomaan.

Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen, kaavoitusarkkitehti Antti Rissanen sekä kehittäjä Pasi Lamminluoto totesivat keskiviikkona aamupäivällä, että välttämättä yksikään nyt esitellyistä vaihtoehdoista ei toteudu semmoisenaan, vaan lopullista kaavaa aletaan nyt työstää yhdessä alueen toimijoiden, kaupungin sidostahojen sekä kaupunkilaisten kanssa. Suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa Kimmelin Sirkkala-salissa torstaina 14. huhtikuuta kello 18 alkaen.

Kaavoitusarkkitehti Rissanen kuvaili, että nyt ollaan vetämässä vetoketjua kiinni: kaikissa vaihtoehdoissa joen itäpuolta yhdistetään länsipuoleen symmetrisen kaupungin hengessä, ja kaikissa vaihtoehdoissa joen rantaa hyödynnetään viihtyisällä rantapuistolla. Kaikissa vaihtoehdoissa on muun muassa silta Sirkkalanpuistosta tai Kimmelin luota Niskasaareen.

Sekä kehittäjä Lamminluoto että kaavoituspäällikkö nostivat esille sen, että kun Ilosaarta joka tapauksessa remontoidaan ensi kesästä lähtien, muodostaa Ilosaaren ja Sirkkalanpuiston välinen silta merkittävän vihreän rentoutumisvyöhykkeen niin matkailijoille kuin paikallisillekin.

– Pysäköinti on merkittävä osa kokonaisuutta. Kun Ilosaarta ei voi täyttää autoilla, on helppo pääsy autolta saareen tärkeää, Vartiainen tiivisti.

Nyt esitellyt vaihtoehdot esittelevät erilaisia vaihtoehtoja niin Kimmelin asiakkaiden kuin matkustajienkin pysäköinnille.

Vaihtoehdoissa on muun muassa Niinivaaralta tulevia, radat ylittäviä siltoja, erilaisia asumisvaihtoehtoja sekä Kimmelin päätyyn suunniteltu 12-kerroksinen hotellitorni tai kaksi tornia.

– Yleisesti ottaen rakennukset ovat Joensuun oloissa korkeita: neli-kuusi-kahdeksankerroksisia, Antti Rissanen totesi.

Mutta entäs se Laituri? Yksi vaihtoehdoista säilyttäisi rakennuksen.

– Kokonaan eri asia on, kenen haltuun se rakennus jää. VR:llä kun tuntuu olevan joka päivä uutisia, ja myös bussiliikenteestä riittää kerrottavaa, toimintaympäristö on tämän valmistuttua aivan varmasti toinen kuin nyt, Juha-Pekka Vartiainen huomautti.

Suunnitelmat ovat nähtävissä 7.–29. huhtikuuta kaupunkirakenneyksikössä Muuntamontie 5:sä, kaupungintalolla sekä kaupungin nettisivuilla. Nettisivuille tulevassa kyselyssä suunnitelmia voi kommentoida.

Kaavaluonnos luvataan nähtäväksi loppukesällä 2016. Päätöksentekoon kaava tulee talvella 2016–17.

Enemmän tarinaa suunnitelmista on viikonloppuna jaettavassa paperisessa Karjalan Heilissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä