Julkaistu 
Aimo Salonen

Nyt muuten ruvettiin pelaamaan pudotuspelejä

Kapteenin ääntä Teemu Rannikko käytti välillä myös tuomari Petri Mäntylälle ja Nokian Vuk Malidzanille. Aimo Salonen Kapteenin ääntä Teemu Rannikko käytti välillä myös tuomari Petri Mäntylälle ja Nokian Vuk Malidzanille.

Tässähän kaikki ainekset kauniiseen ystävyyteen ja huumaavaan kevääseen. Katajan kapteeni Teemu Rannikkokin sen tiistai-iltana sanoiksi puki.


– Olipa kauden paras kotiyleisö. Kannattajat oli mukana jo lämmittelyssä, ja siitä hatunnosto heille. Fanit eivät ehkä ymmärrä, kuinka tärkeitä he ihan oikeasti ovat, Rannikko jutteli, kun Kataja oli lykännyt kesälomaansa ja siirtänyt Korisliigan puolivälieräsarjan ratkaisua ensin torstaiksi Nokialle ja sitten vielä – mahdollisesti ja toivottavasti ja ehkä todennäköisestikin – lauantaiksi Joensuuhun.

Ihan ei satasta rikottu: BC Nokia kaatui Areenassa 99–69.

– Suurin osa ajasta pystyttiin tekemään, mitä haluttiin. Tästä ottelusta pitää taas ottaa opiksi, vielä pitää saada parannusta peliin, Rannikko jutteli.

Keskiviikkona jaettavassa paperisessa Karjalan Heilissä Katajan bussikuski ja pelaajien luottomies Ari "Allu" Huikuri toteaa, että nyt se kuuluisa sankarin viitta on levällään niin, että joku sen voisi harteilleen kietaista. Sen lausunnon Huikuri lausui maanantaina, kun näytti todennäköiseltä, että Katajan kapteeni ei pysty tiistaina pelaamaan.

Rannikko sai heti ottelun jälkeen vastattavakseen asiaa koskeneen kysymyksen.

– Nyt on play offsit, Rannikko kommentoi pelaamistaan.

Yhtä hyvin hän olisi voinut tarkoittaa pelin taisteluhenkeä. Aamun Karjalaisessa oli puhuttu tuomarilinjasta, ja puhuttiin siitä myös kolmannen puolivälieräottelun tauolla.

– Samat tuomarit, ja ensimmäisessä pelissä sai tapella, tässä ei, joku tauolle poistuja ihmetteli.

Nokialaisille vihellettiin nyt epäurheilijamaisia virheitä. Henri Hirvikoski taklasi ottelun alkupuolella Rannikkoa lähes jääkiekkotyyliin, ja kapteenin ääntä Rannikko käytti myös Vuk Malidzanille ja tuomari Petri Mäntylälle tilanteessa, missä Vuk ensin rikkoi ja heittäytyi sen jälkeen parketille kuin paraskin jalkapallonäyttelijä viheriölle.

Tauolle Rannikko joutui poistumaan ennen aikojaan maattuaan pitkään lattiassa yhteentörmäyksen jälkeen. Peliin hän kuitenkin palasi, mutta ottelun ratkettua hän siirtyi kentän laidalle polkemaan kuntopyörää ja palauttelemaan.

– Pakkohan meidän on edelleen voittaa se seuraava peli, ja siihen pitää taas ruveta keskittymään. Nyt vain palautellaan, Rannikko totesi.

Kapteenin saldo tiistai-iltana oli 18 pistettä. Katajan paras pistemies oli 26 pistettä heittänyt Trevis Simpson.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä