Julkaistu 
Aimo Salonen

Mentaalikoutsi lähti viemään Katajaa kohti Nokiaa

Perjantain tappio on historiaa ja pudotuspelikevät jatkuu: lauantaina bussiin, yöksi Tampereelle, sunnuntaiaamuna Pyynikille harjoituksiin ja illaksi Nokialle pelaamaan. Aimo Salonen Perjantain tappio on historiaa ja pudotuspelikevät jatkuu: lauantaina bussiin, yöksi Tampereelle, sunnuntaiaamuna Pyynikille harjoituksiin ja illaksi Nokialle pelaamaan.

Katajan pudotuspelikevät Korisliigalla alkoi perjantaina yllättävällä kotitappiolla BC Nokialle. Lauantaina tarvittiin bussikuski–mental coach Ari "Allu" Huikuria, kun joukkueen bussi suuntasi Areenan edestä kohti Pirkanmaata.

 

– Onhan se aikamoinen kuski. Hattua pitää nostaa, joukkueen kapteeni Teemu Rannikko totesi Huikurista ennen bussiin nousuaan.

Vitsinä tuota mental coachia Huikurin yhteydessä käytetään, mutta ei se aivan tyhjää puhetta ole. Huikuri kun on Katajalle enemmän kuin pelkkä bussikuski, ja siitä tulee enemmän  tarinaa ensi keskiviikkona jaettavaan paperiseen Karjalan Heiliin.

Mutta mitä Katajalla oikein oli viikonloppuna edessään, kun bussi suuntasi lauantaina kello 14.30 kohti Tamperetta?

– Yleensä vieraspelirytmi on, että ajetaan joku pari tuntia, ja sitten on ruokatauko. Sen jälkeen ajetaan taas pari tuntia, jonka jälkeen pidetään kahvitauko, ja siitä sitten ajetaan pelipaikalle, Huikuri valotti.

Yöksi Tampereelle

Pudotuspeleissä rutiineista poiketaan, ja se näkyy tänäkin viikonloppuna.

– Nyt on kokonaan toinen asia, kun mennään yöksi Tamperelle hotelliin. Pidämme matkalla vain kahvitauon, ja sitten ajamme hotellille, missä on illallinen, jonka jälkeen mennään lepäämään, Huikuri sanoi.

– Sunnuntaiaamuna mennään Pyynikille treeneihin, jotka ovat kello 10–11. Sen jälkeen palataan hotellille lounaalle, otetaan päiväunet ja lähdetään Nokialle kello 15.

Kapteeni päättää tauot

Huikuri arveli perjantaina, että sunnuntaina ottelun jälkeen pysähdytään varmaan Orituvalle syömään, ja sen jälkeen ajetaan yhden kahvitauon taktiikalla Joensuuhun.

– Aikaisemmin ruokapaikat olivat aina samoja, koska niitä ei vain ollut kovin paljon. Nyt kun paikkoja on paljon, ruokapaikka riippuu siitä, kuinka paljon kello on eli kuinka pitkä aika on ottelun alkuun, Huikuri selitti.

– Lähinnä kapteenilta eli Teemulta kysytään, mihin aikaan se haluaa syödä. Hän laskee ja määrää, milloin pelaajien on hyvä syödä, että ne ehtivät nukkua linja-autossa siihen toiseen kahvitaukoon.

Erilaiset on ajoitukset

Ari Huikuri sanoo, että koripallojoukkueen saapuminen taukopaikkaan huomataan.

– Kyllähän siinä kaikki katsoo, kun tuommoinen 213-senttinen hongankolistaja astuu sisään. Jenkit herättävät huomiota ja Teemu tietysti, Huikuri sanoi.

– Sitä vain on ihmetelty, kuinka vähän me törmäämme muihin joukkueisiin kun tietää, kuinka paljon viikonloppuisin joukkueita eri otteluihin reissaa. Ihan muutaman kerran ollaan vuosien aikana johonkin jääkiekkojoukkueeseen törmätty, mutta yhdenkään koripallojoukkueen kanssa ei olla samaan aikaan samaan taukopaikkaan osuttu.

– Tietysti aina kun tullaan toiselta puolelta maata, niin siinä on erilaiset sabluunat. Täältä päin kun lähdetään, niin tietysti syödään aina matkan alkupäässä, ja ne toiset taas pitää taukonsa oman tahtinsa mukaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä