Julkaistu 
Aimo Salonen

Herbien ja Clairen musiikkia ikkunassa

Herbie Flowers soitti Claire Laceyn olohuoneessa Joensuussa muun muassa syyskuussa 2014. Kimmo Kirves Herbie Flowers soitti Claire Laceyn olohuoneessa Joensuussa muun muassa syyskuussa 2014.

Mitä ihmettä ne käden kuvat Joensuun kauppahallin ikkunassa ovat? No osa Maailman Ikkunoita – interaktiivista ääni- ja valopeliä, jonka taustalla soi Herbie Flowersin ja Claire Laceyn soittama musiikki.

Windows to the World -nimellä kulkeva peli on ollut esillä kauppahallin Koskikadun puoleisessa ikkunassa koko maaliskuun ajan, ja sitä voi pelata vielä kuun loppuun saakka. Kyse on Ubiumin, pienen joensuulaisen teknologiayrityksen, kehittämästä pelistä, jossa soi New Yorkista kotoisin olevan säveltäjän CassisB:n musiikki, jota soittavat Joensuun kaupunginorkesterin sellisti Claire Lacey sekä hänen miesystävänsä, basisti Herbie Flowers. Lacey on vastannut myös Windows to the World -projektin äänimaailmasta.

Pelin taustalla on Ubiumin pyrkimys kehittää oppimiseen ja luovuuteen liittyviä tuotteita yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Herbie Flowers on vuonna 1938 syntynyt englantilainen basisti, joka on soittanut monien maailmankuulujen muusikkojen, muiden muassa David Bowien ja Lou Reedin levyillä. Hänet tunnetaan muun muassa Walk on the Wild Side -kappaleen bassolinjasta. Joensuussa Flowers on soittanut muutaman kerran ravintola Sointulassa pianisti Kemal Achourbekovin ja viulistien Mikko-Ville Luolajan-Mikkola ja Vasile Pantir kanssa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä