Julkaistu    |  Päivitetty 
Arttu Laakkonen

Jalkakäytävällä talutetaan

Liikenneinsinööri näyttää mallia: jalkakäytävällä polkupyörää kuuluu taluttaa. Kuva: Arttu Laakkonen Liikenneinsinööri näyttää mallia: jalkakäytävällä polkupyörää kuuluu taluttaa. Kuva: Arttu Laakkonen
Joensuun kaupungin liikenneinsinööri Jarmo Tihmala on huolissaan. Polkupyöräilijät ajelevat Suvantokadun ja Rantakadun kiertoliittymässä paikoissa, jossa he eivät saisi ajaa.

Toistaiseksi onnettomuuksia ei ole sattunut, ja Tihmala pitäisi mielellään tilastot puhtaina jatkossakin.

Villakoiran ydin on tämä: pyöräilijät ajavat Suvantokadun jalkakäytäviä pitkin ja pudottautuvat siitä kiertoliittymään autojen sekaan. Oikein toimiessaan pyöräilijöiden pitäisi lännestä saapuessaan ajaa Suvantokatua ajoradalla ja kääntyä kiertoliittymässä oikealle suojatien keskisaarekkeelle ”turvaan”. Siitä pyörä pitäisi taluttaa suojatien yli Rantakadun itäreunalle, jossa pyörätie sitten jatkuu sillalle tai Rantakadun vartta etelän suuntaan.

Toinen virhe ja vaaran paikka on ajaa Rantakadun kapeaa jalkakäytävää ja ylittää Suvantokatu samaa vauhtia. Katua ylittäessä pyörää tulisi taluttaa, ja jalkakäytävällä pyöräilyhän on kiellettyä kaikilta yli 12-vuotiailta.

– Puutalojen kulman takaa Rantakadulle tulevaa pyöräilijää ei kyllä autoilija ehdi millään väistämään, ellei ole osannut varautua. Tämä on ahtain paikka meidän ruutukaavallamme. Tässä yhdistyy pääkadun liikenne ja ahtaat, vain jalankulkijoille mitoitetut käytävät, Tihmala sanoo.

Toistaiseksi Rantakadun ja Suvantokadun risteyksessä ei ole sattunut vakavampia onnettomuuksia. Tihmala sanookin, että hankaliksi koetuissa paikoissa ihmiset ovat usein varovaisimmillaan.

Pyöräilyliikenne on nyt opastettu Suvantosillalta Malmikadulle ja toisaalta Koskikadulle.

– Tässä puutalokorttelin suojeltujen rakennusten kohdalla on niin ahtaat paikat, että pyörätie ei vain mahtunut tähän. Siksi tulemme kompensoimaan tilannetta Malmi- ja Koskikatujen parannuksilla. Malmikadusta on olemassa jo yleissuunnitelmakin, Tihmala kertoo.

Suunnitelmien toteutumista odotellessa on kokeiltava muita konsteja. Harkinnassa on jopa pyöräilyn kieltäminen kokonaan kiertoliittymän tuntumassa. Tällöin myös alle 12-vuotiaiden tulisi taluttaa pyöräänsä jalkakäytävällä.

– Mutta se on vasta selvityksessä. Meidän on keskusteltava asiasta myös poliisin kanssa, laissa kun on omat pykälänsä asiaan liittyen, Tihmala sanoo.

– Ensin toteutetaan varmaan kävelykadun jatke pohjoiseen. Se on myös suosittua pyöräilyaluetta.

Tihmalan mukaan jalkakäytävillä pyöräily on liikenneosastolle tulevissa kaupunkilaispalautteissa kestoaihe, parkkeerauksen ohella. Joensuussa pyöräillään paljon, myös talvisin, ja se näkyy luonnollisesti myös palautteen määrässä.

Mutta jotain omalaatuista on myös pyöräilykulttuurissa, arvelee Tihmala. Joensuulaispyöräilijät tuntuvat suhtautuvan liikennesääntöihin kenties kevyemmin kuin muualla.

– Muualta tulevat monesti ihmettelevät, että miten täällä pyöräillään tuolla tavalla, Tihmala virnistää.

Mies on pyörämies itsekin ja saapui myös tätä haastattelua varten Rantapuistoon polkien.

– Kaupunkina haluamme tietysti edistää pyöräilyä jatkossakin. Mutta niin, että se olisi kaikille turvallista, hän sanoo kiristellen kypäränsä remmejä.

Lähtiessään hän taluttaa pyöränsä jalkakäytävällä suojatien yli, aivan kuten kuuluukin.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä