Julkaistu 

Ääniä ja kieliä Botaniassa

Wimme Saari kertoo saamelaisesta äänimaisemasta ja sen suhteesta joikuun. Jouni Turunen Wimme Saari kertoo saamelaisesta äänimaisemasta ja sen suhteesta joikuun.

Kasvitieteellisessä puutarhassa Botaniassa paneudutaan keskiviikkona 27. tammikuuta kello 18 alkaen ääni- ja kielimaisemiin. Keskustelemassa ovat Mikko Laitinen, Noora Vikman ja Wimme Saari.

Noora Vikman esittelee äänimaisematutkimuksen kuulokulmia ja johdattaa pohtimaan suhdettamme erilaisiin ympäristöihin. Mitä tapahtuu, kun maailmassa kuljeskelee tietoisesti korvat edellä? Miten Botanian vaihtelevien lämmön, kosteuden, tuoksujen ja ikivehreiden näkymien muodostamat pienoisilmastot hahmottuvat itse kullekin pienellä moniaistisella kävelyllä?

Mikko Laitinen tutustuttaa kuulijat omassa puheenvuorossaan viimeaikaiseen kielimaisematutkimukseen. Laitinen pohtii muun muassa sitä, minkälaisia semioottisia merkkejä löytyy päivittäisestä elinympäristöstämme, mitä nämä merkit ja niissä käytetty kieli kertovat kielten asemasta yhteiskunnassa sekä miten nämä merkit vaikuttavat käsitykseemme paikasta.

Wimme Saari kertoo saamelaisesta äänimaisemasta ja sen suhteesta joikuun.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä