Julkaistu 

Verkkoadressi rasismia vastaan kerännyt pian 1 300 nimeä

Joensuu vapaaksi pelosta -adressi löytyy verkkopalvelu Adressit.comista. Joensuu vapaaksi pelosta -adressi löytyy verkkopalvelu Adressit.comista.

Loppiaisaamuna julkaistu "Joensuu vapaaksi pelosta" -verkkoadressi on iltaan mennessä kerännyt jo yli 1 200 allekirjoitusta. Tieto adressista leviää muun muassa sosiaalisen median kautta.

Adressin esittelytekstissä mainitaan Joensuussa liikkuvat "valkoisesta Suomesta haaveilevat katupartiot, jolla on yhteyksiä eri puolilla Suomea organisoituneisiin äärioikeistolaisiin ryhmittymiin". Aiemmin viikolla uutisissa olivat Soldiers of Odin -ryhmittymän katupartiointi suunnitelmat kaupungissa.

"Joensuu on jo kerran kokenut avoimen rasismin aikakauden, joka aiheutti väkivaltaa, pelkoa sekä ikuiselta tuntuvan arven kaupungin maineeseen, ja että se ei saa toistua. Sitoudumme nollatoleranssiin rasismin suhteen ja vaadimme myös poliisia, Joensuun kaupunkia ja muita viranomaisia puuttumaan systemaattisesti rasistiseen toimintaan ja väkivallalla uhkailuun", adressin esittelyteksti päättyy.

Adressi on luvattu luovuttaa myöhemmin kaupungin edustajille joensuulaisten järjestöjen ja Meille saa tulla -kampanjan toimesta.


 

Linkki verkkoadressiin: http://www.adressit.com/joensuu_vapaaksi_pelosta

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä