Julkaistu    |  Päivitetty 

Päihdelääketieteen yksikkö aloittaa toimintansa keskussairaalassa

Uusi päihdelääketieteen yksikkö aloittaa Pohjois-Karjalan keskussairaalan G-siivessä 18. syyskuuta. Kompassi-nimen saanut yksikkö muodostuu erikoissairaanhoidon poliklinikasta ja perusterveydenhuollon osastohoidosta, Siun soten tiedotteessa kerrotaan.

Uudessa yksikössä käynnistyy muutaman vuoden tauon jälkeen päihdepoliklinikan toiminta. Poliklinikalta annetaan konsultaatioapua sairaalan muille erikoisaloille ja tukea päivystykseen.

Päihdehoitoa tarvitsevalle asukkaalle pyritään järjestämään jatkohoito jo siinä vaiheessa, kun hänen hoitonsa muun syyn vuoksi vielä jatkuu sairaalassa. Poliklinikalla käynnistyy syksyn aikana myös päihdepsykiatrinen työryhmä.

Päihdeosasto muuttaa Siilaisen terveysaseman vieressä sijaitsevasta päihdepalvelukeskuksesta Tikkamäelle, ja osaston paikkamäärä kasvaa nykyisestä. Tällä hetkellä kahdeksanpaikkainen osasto hoitaa huumausainevieroituksia, minkä lisäksi kaksi paikkaa on varattu alkoholi- ja monipäihdevieroituksia varten.

Jatkossa 12-paikkaisella osastolla hoidetaan alkoholi-, lääke-, huumausaine- ja monipäihdevieroituksia. Lisäksi osastolla on mahdollisuus kriisi- ja tukijaksoihin sekä arviointijaksoihin. Osasto alkaa muutoksen myötä hoitaa Joensuun kantakaupungin alueen alkoholivieroituksia.

Päihdeosastolla tarjotaan vapaaehtoisuuteen perustuvaa hoitoa yli 18-vuotiaille.

Kompassin osasto on kuitenkin suljettu, joten osastolla ei oteta vieraita vastaan eikä osastolta voi hoitojaksojen aikana poistua. Osastolla jokaisella asiakkaalla on yhden hengen huone, jossa on wc- ja suihkutilat.

Kompassissa pidetään yleisölle avoimet ovet perjantaina 15. syyskuuta kello 9–14.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä