Julkaistu    |  Päivitetty 
Janita Kauppinen

Uimaharju: Kirsikkapuisto juhlistaa lasten syntymää

Taru Kettunen ja Veera Hämäläinen ihastelemassa Kirsikkapuiston ensimmäistä puuta, joka on istutettu 2020 ensimmäisenä syntyneelle lapselle Leolle. Taru Kettunen ja Veera Hämäläinen ihastelemassa Kirsikkapuiston ensimmäistä puuta, joka on istutettu 2020 ensimmäisenä syntyneelle lapselle Leolle.

Mannerheimin lastensuojeluliitto juhli vuonna 2020 satavuotissyntymäpäiväänsä, ja vuonna 2021 Uimaharjussa istutettiin jokaiselle juhlavuonna syntyneelle lapselle oma kirsikkapuu.

Vuonna 2020 entisen Uimaharjun neuvolan alueelle syntyi 6 lasta ja jokaiselle istutettiin juhlassa oma kirsikkapuu. Ilmoittautuneet perheet saivat lapsilleen nimikkolaatat, jotka valettiin perustamisjuhlassa. Kirsikkapuistoa perustamassa olleet MLL:n Uimaharjun paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Taru Kettunen ja sihteeri Veera Hämäläinen kertoivat idean olleen ajatuksissa jo pitkään.

– Vuosia sitten syntyi jo idea siitä, että miksi ei tehtäisi arboretumia Uimaharjuun, kun kaikenlaisia hauskoja kukkivia puita on olemassa, Veera Hämäläinen naurahtaa.

– Kun MLL täytti 100 vuotta syksyllä 2020, rupesi hahmottumaan tarkemmin, että nyt voisi olla oikea aika perustaa kirsikkapuisto. Sitten oli kuitenkin korona, joten juhlia ei saatu järjestettyä, joten vasta keväällä 2021 istutettiin vuonna 2020 syntyneiden puut.

– Perustamisjuhlassa oli alpakoita ja pupuja. Grillasimme makkaraa, ja leikimme kaikenlaisia pihapelejä. Porukkaa oli runsaasti. Tämän vuoden juhlan laajuus on vielä auki, mutta syksyllä se järjestetään viime vuonna syntyneille.

– Kirsikkapuiden lisäksi puistoon on istutettu koristeomenapuita, jotta saadaan alueelle myös pinkkiä väriä.

 

Uimaharjussa Kotilantien ja Vatatien kulmauksessa sijaitsevaan Kirsikkapuistoon istutetaan vuodesta 2022 alkaen joka vuosi yksi puu.

– Perheet, joihin on lapsi syntynyt, kutsutaan juhlimaan istutusta kunniavieraina. Kun puut kasvavat, voimme seurata miten lasten mukana kasvaa myös puisto, Taru Kettunen kuvailee.

– Puiden määrästä ja koosta nähdään, miten aika kuluu, Veera Hämäläinen lisää.

Puisto on rakennettu monen tahon yhteistyöllä. Uimaharjulainen yritys JPM-Myynti tarjosi asiakkailleen mahdollisuuden lahjoittaa multaa alennushintaan puiston istutuksia varten. K-Market Kotiharjusta sai ostaa ja lahjoittaa kukkasipuleita. Enocellin tehtaan palokunta käy täyttämässä vesisäiliöt.

– Lahjoituksia tuli runsaasti. Selvästi tämmöiselle puistolle oli tilausta, Veera Hämäläinen kertoo.

Kukkivien puiden lisäksi puistossa on hyötykasveja ja perennoja, joista iso osa on saatu asukkailta lahjoituksena. Perhosia houkuttelemaan on istutettu useita eri kukkia: tarha-alpia, nauhusta, sammalleimua ja vuohenjuurta.

– Lipstikka kasvaa jo komeana, Veera Hämäläinen iloitsee.

Yrttipuutarhassa kasvaa ruohosipulia, villisuolaheinää, mäkimeiramia eli oreganoa ja timjamia.

– Lähellä asuva henkilö lahjoitti tänne hunajamarjapensaan. Viime vuonna tässä oli myös retiisiä ja salaattia. Yksi salainen juttukin on tulossa, jos se vain sieltä kasvaa, Taru Kettunen paljastaa.

– Vinkkinä se, että kyseessä on kuuluisa keväinen herkku, Veera Hämäläinen lisää.

– Ysiluokkalaisten kanssa on tarkoituksena tehdä yhteistyötä, jotta he voisivat syksyllä käydä keräämässä satoa kotitaloustunnin kokkailuihinsa.

 

Kirsikkapuiston tulevaisuudelle esitetään runsaasti ideoita.

– Yhdeksänvuotias Niilo Hämäläinen on meillä mukana Pokemon-asiantuntijana. Yritämme parhaillaan saada tänne Pokemon Go -stoppia, jotta saadaan tänne houkuteltua nuoria sekä meitä vanhempiakin harrastajia, Veera Hämäläinen naurahtaa.

– Ajatuksena on tuoda tänne myös linnunpönttöjä ja mahdollisesti järjestää lapsille nikkarointipäivä, Taru Kettunen kertoo.

– Tässä mahtuu kaikenlaista kirmailua järjestämään, vaikka aina on vaarana, että joku juoksee vahingossa kukkapenkkiin, Veera Hämäläinen lisää.

Puisto on perustettu kaikkia varten ja sen tarkoituksena on olla koko perheen yhteisenä hengailupaikkana.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä