Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jumppanen

Kahvila: Kuppi kansainvälistä kahvilakulttuuria

Sylvia Springer Kafe Mankin tiskin takana. Sylvia Springer Kafe Mankin tiskin takana.

Joensuun keskustassa, Siltakadun sykkeessä sijaitseva Kafe Mank avasi ovensa maaliskuussa. Kyseessä on pelkistetyn tyylikäs kahvila hohtavine neonvalomainoksineen. Suuret ikkunat ja vaaleat puupinnat luovat hengittävän ja valoisan tunnelman.

Perinteisen suodatinkahvin sijaan, Kafe Mankissa on tarjolla monipuolinen valikoima varta vasten paahdettuja erikoiskahveja. Kafe Mankissa kahvi jauhetaan paikan päällä menekin mukaan. Näin kahvin tuoreus ja laatu on taattu.

Kahvilan yrittäjä, Yhdysvalloista kotoisin oleva Sylvia Springer kertoo joensuulaisten löytäneen hyvin uuden kahvilan.

– Suomalaiset rakastavat kahvia. Kafe Mankissa ei tarvitse pettyä, tulet saamaan varmuudella hyvää kahvia.

– Täällä voit kokeilla kahveja, joita et välttämättä muuten kokeilisi. Meillä on esimerkiksi monia erilaisia kahvin suodatustapoja, jolloin tuttuunkin kahviin voi saada uusia vivahteita.

 

Teetä ei ole myöskään unohdettu. Markettien pussiteen sijaan Kafe Mankissa on tarjolla valikoitu kattaus laadukkaita teelaatuja.

Lisäksi Kafe Mankista saa suolaisia ja makeita leivoksia, kuten ranskalaistyylisiä täytettyjä patonkeja, muffinseja ja amerikkalaistyylisiä keksejä. Kaikki kahvilassa myytävät tuotteet leivotaan itse. Sylvia Springer kertoo, että heillä on myös aina tarjolla vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Kesän ajaksi kahvilan edustalle on laitettu pieni terassi pöytineen ja tuoleineen. Kesää varten on suunniteltu myös uusi erikoisuus, Orange Dream, jonka Springer kertoo olevan espressopohjainen juoma, jossa kahvi ajetaan appelsiinin läpi. Juoman voi nauttia kylmänä tai kuumana.

Kafe Mankissa käy Spingerin mukaan monenlaisia asiakkaita. Opiskelijat ja työpäivän päivän päätteeksi kahvilla piipahtavat nuoret muodostavat ison osan asiakaskunnasta. Myös iäkkäämmät ihmiset ovat löytäneet Sylvia Springerin mukaan viime aikoina Kafe Mankin ja käyneet esimerkiksi aamukahvilla.

– Toivon, että kahvilasta tulisi mahdollisimman monelle toinen olohuone, johon tuntee olevansa aina tervetullut.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä