Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Kaupunkikeskustateko: Hannu T. Holopainen sai yli puolet äänistä

Toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen (vasemmalla), viherrakennuttaja Hannu T. Holopainen ja Karjalan Heilin päätoimittaja Hanna Käyhkö olivat mukana avaamassa Joensuun kesää, jota juhlistaa Sara Kalilaisen suunnittelema viiri. Toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen (vasemmalla), viherrakennuttaja Hannu T. Holopainen ja Karjalan Heilin päätoimittaja Hanna Käyhkö olivat mukana avaamassa Joensuun kesää, jota juhlistaa Sara Kalilaisen suunnittelema viiri.

Joensuu siirtyy kesään 2023 Sara Kalilaisen suunnitteleman viirin liehuessa kulttuurin unelmavuotta juhlistaen.

Viimeisiä viikkojaan Kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtajana työskentelevä Katja Kolehmainen totesi perinteisessä kesänavauksessa torilla, että voittajaviirissä Kulttuurin karnevaalit tuotiin esille nimenomaan Joensuun kaupunkikulttuurin ylistys Susimorsiamineen.

– Viiri on todella taidokkaasti suunniteltu, ja siihen on saatu vangittua hyvin kaupunkikulttuurin onnellisen kevyt ja kesäinen tunnelma, Kolehmainen sanoi.

Kalilainen on kolmas jo toistamiseen suunnittelukilpailun voittanut. Edellisen kerran hän voitti vuonna 2021.

 

Kesänavauksessa julkistettiin myös Vuoden kaupunkiteko 2022 -palkitut.

Virta etsi kunnostautuneita toimijoita yleisövinkkien ja äänestyksen kautta. Yli puolet äänistä sai Joensuun kaupungin viherrakennuttajana uransa tehnyt, tänä keväänä eläköitynyt Hannu T. Holopainen.

Perustelujen mukaan Holopainen on vaikuttanut työssään laaja-alaisesti kaupunkikuvaan, toimintaan, viihtyvyyteen ja kaikkien kaupunkilaisten elämään.

– Holopaisen työ on jäänyt monelta piiloon, mutta hän on ollut vaikuttamassa moniin pieniin ja suuriin yksityiskohtiin, jotka vaikuttavat kaupunkilaisten elämään ja toimintaan keskustassa. Sen lisäksi, että kaupunkimme keskustassa puistoineen on paljon Holopaisen käsialaa, ovat monet ihmiset pystyneet tukeutumaan Hannu T. Holopaiseen. Yhteistyö eri ihmisten ja tahojen kanssa on yksi hänen vahvuuksistaan.

 

Kaupunkikeskustayhdistys voi halutessaan myöntää kunniamaininnan. Tänä vuonna se myönnettiin kaupunkilehti Karjalan Heilille.

– Heili tuo viikoittain joensuulaisten kotiin painetun tiedon kaupunkikeskustan kuulumisista, ihmisistä, palveluista ja tapahtumista maksutta, todettiin perusteluissa.

– Karjalan Heili on myös tärkeä markkinointikanava kaupunkikeskustan yrityksille ja tapahtumille. Heilin väki toimii kaupunkikeskustan kehittämisen edistämiseksi ollen mukana kaupunkikeskustayhdistys Virran aktiivitoimijoissa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä