Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Kaupunginvaltuusto: Ei mennyt aivan puolessa tunnissa

Suomi-puseroinen Pekka Kukkonen (kesk.), Pentti Keskisalo (sd.) ja Petteri Tahvanainen (vas.) juttelivat ennen kokousta muun muassa hiihdon MM-kisoista. Suomi-puseroinen Pekka Kukkonen (kesk.), Pentti Keskisalo (sd.) ja Petteri Tahvanainen (vas.) juttelivat ennen kokousta muun muassa hiihdon MM-kisoista.

Liekö valtuutettu Pekka Kukkosen (kesk.) hieno Suomi-pusero ollut enne, mutta niin jäi Joensuun kaupunginvaltuusto maanantaina lyhyen esityslistansa herättämistä odotuksista kuin Suomen hiihtomaajoukkue MM-kisojen tavoitteistaan: ihan ei hommaa vedetty läpi ennakoidussa ajassa.

– Joku sanoi, että puolessa tunnissa tämä pitäisi selvittää, mutta viisitoista minuuttia meni yli, puheenjohtaja Joakim Kärkäs (sd.) totesi napauttaessaan kokouksen päättyneeksi kello 17.43.

 

MM-hiihtojen huonosta menestyksestä puhui ennen kokousta se keskustalais-sosiaalidemokraattis-vasemmistoliittolainen herraseurue, johon Kukkonenkin kuului. Verrataan iltaa nyt vaikka sprinttiin, koska suuria asioita ei listalla ollut.

Kehuja valtuutetut saakoon siitä, että ne puheenvuorot, joita vuosikatsaus 2022 sekä kokoomuksen ryhmän valtuustoaloite asemanseudun liikennejärjestelyistä herättivät, olivat varsin sujuvia. Puhetaidot nousevatkin valtuustoraportoinnin keskiöön silloin, kun listoilla on enemmän erilaisia katsauksia kuin konkreettisesti päätettäviä asioita.

Lisäpykälänä oli nyt hyvinvointijohtajan nimikeken muuttaminen sivistys- ja hyvinvointijohtajana. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen (kesk.) perusteli hallintosääntöön tehtyä muutosta sillä, että kun hyvinvointialue aloitti, kaupungin viranhaltijan kutsuminen hyvinvointijohtajaksi herättää sekaannusta, ja muutenkin on hyvä nostaa esiin sivistystä.

 

Asemanseudun liikennejärjestelyistä todettiin, että eihän suunnittelu oikein putkeen mennyt, mutta hyvä on, kun menneitä virheitä nyt paikataan, ja ei tässä auta valittaa, opetellaan ajamaan.

Eero Bogdanoff (ps.) kannusti autokouluja ottamaan opetusohjelmaansa pyörähtämisen pysäköintitalon toisessa kerroksessa, kun talossa kerran on raideliikenteen saattoliikennettä varten se puolen tunnin vapaa pysäköinti.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä