Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Tapahtuma: Valoa näkyvissä Laulurinteellä

Lumipuistossa on monenlaista ohjelmaa joka päivä 12.3. saakka. Puiston valot syttyvät päivittäin kello 17. Lumipuistossa on monenlaista ohjelmaa joka päivä 12.3. saakka. Puiston valot syttyvät päivittäin kello 17.

Nyt kannattaa suunnata Laulurinteelle nauttimaan valaistusta Lumipuistosta. Luvassa on monenlaista ohjelmaa maaliskuun ensimmäisten viikkojen ajan. 

 

1 Valon loistetta lomaviikkojen ajan

Lumipuisto on ilmainen, 12.3. asti kestävä ulkoilutapahtuma Laulurinteellä. Kullakin viikolla Lumipuistossa on hieman eri ohjelmaa.

Lumipuistossa pääsee nauttimaan talviulkoilusta eri lajien parissa. Laulurinteen valaistuksessa voi hiihtää, pulkkailla, napakelkkailla, osallistua hiihtokouluun tai lumenveistoon. Laulurinteelle on myös rakennettu seikkailurata ja tunnelmallinen kävelyreitti. Lumipuistossa on myynnissä ruokaa ja juomaa maakunnan ravintolayrittäjiltä.

Koko neljän hehtaarin kokoinen alue kylpee valotaiteilija Onni Tahvanaisen luomassa valaistuksessa. Latujen viertä kulkee kävelyreitti, jolla valaistavan talvimaiseman keskelle pääsee ilman suksiakin. Lumipuiston valot ovat päällä joka päivä kello 17–22.

– Lumipuisto tarjoaa talven iloja useammalle aistille. Joitakin se kutsuu leikkiin ja reippailuun, toiset nauttivat palveluista ja aktiviteeteista tai rentoutuvat taianomaisesta valaistuksesta ja hyvästä ruoasta nauttien, sanoo tapahtuman projektipäällikkö Mari Karjalainen.

– Lumipuisto tarjoaa lumiriemut etelän hiihtolomalaisille Lappia lähempänä, ja lähialueen väki voi ottaa ilon irti kolmen viikon vaihtuvasta ohjelmasta vaikka useaan otteeseen.

Lumipuisto toteutetaan Joensuun kaupungin matkailuun ja tapahtumatuotantoon keskittyva↔n hankkeen voimin, joka satsaa matkailun uuteen sesonkiin. Aiempien vuosien Valo liikuttaa -tapahtuma kasvoi näin kolmen viikon mittaiseksi ja laajenee uusiin mittoihin.

Laulurinteen Lumipuisto toteutetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin ja sen lähialueiden toimijoiden kanssa.

2 Senioreiden liikuntapäivä

Ikäihmisille on luvassa oma liikuntapäivä Lumipuistossa maanantaina 6.3. Ryhmä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun geronomiopiskelijoita järjestää senioreiden liikuntapäivän kello 12–16.

– Meissä opiskelijoissa oli muutama pohjoiskarjalainen, ja päätimme järjestää talviliikuntatapahtuman Lumipuistossa Joensuussa, kun paikka siihen niin erinomaisesti soveltuu. Tapahtuma on osa liikuntagerontologian opintojamme, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Sirpa Puhakka.

– Senioreille ei ole kovinkaan paljon talvisin ulkoilutapahtumia tai talviliikuntaan houkuttelevaa ohjelmaa, joten uskomme että tälle on tilausta.

Luvassa on monenlaista liikunnallista tekemistä.

– Tapahtumassa on mukana muun muassa ISLO:n senioriliikunnan ohjaaja sekä Joensuun kaupungin hikoiluagentti. Tarjolla on tuotemaistiaisia ja lajikokeilua varten voi vuokrata välineitä. Meillä opiskelijoilla on osallistujia varten seikkailurata ja pihapelejä, jotka sopivat ikäihmisille, Sirpa Puhakka kertoo.

– Lihaskunnon, tasapainon ja liikkuvuuden merkitys kasvaa iän myötä entisestään.
Tapahtuma alkaa maanantaina kello 12. Ohjatut jumpat järjestetään kello 12.15 ja 14.

3 Unelmointikota
Lumipuiston Unelmointikota on kohtaamispaikka, jonne voi tulla hörppäämään pakuriteetä tai -kahvia (viikolla 9), nauttimaan vegaanisista kahvilatuotteista (viikolla 10) ja huokaisemaan elävän tulen ääreen. Viikonloppuisin Lähiruokaa Vaaroilta ry tarjoilee kodassa maittavaa lähiruokaa. Arkena kotakävijöitä unelmointiin siivittävät työpajat, tee- ja kahvihetket.

Lumipuiston hhjelmaa hiihtolomaviikoilla
Viikolla 9
Jumaili Food, Lähi-idän ruokaa, kahvia ja vohveleita ma–su kello 16–20

HipHop-kahvila, kahvia, makeita vohveleita ma–su klo 16–20, hiphop-workshopit joka päivä kello 18

Sydänlanka ry, leikkilorutuokio karjalan ja suomen kielellä Unelmointikodassa to 2.3. klo 18–20

Hiihto-Katajan perinteisen hiihtokoulu aikuisille (aloittelijoille) ke 1.3. kello 11, perinteisen hiihtokoulu aikuisille (aktiivihiihtäjille) ke 1.3. kello 12, luistelutyylin hiihtokoulu aikuisille ja lasten maksuton hiihtokoulu ke 1.3. kello 16.15.

Kohtuus Vaarassa, keskusteluja Unelmakodassa ma–to kello 18–20, musiikillinen unelmointityöpaja ti 28.2. kello 18–20.

Lähiruokaa Vaaroilta, lämmintä lähiruokaa kodasta pe kello 16–21, la kello 14–21, su kello 14–20.

Noki Catering, lämmittävää lohikeittoa, herkkuja grillistä sekä lämmintä juotavaa pe kello 15–20 ja la–su kello 11–18.

Tanssitaiteilija Sanna Hirvonen Tansseja talven kanssa la 4.3. kello 17.30-18.30.

Viikolla 10
Jumaili Food, Lähi-idän ruokaa, kahvia ja vohveleita ma–su kello 16–20

HipHop-kahvila, kahvia, makeita vohveleita ma–su klo 16–20, hiphop-workshopit joka päivä kello 18

Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka, vegaaninen kulttuurikahvila Unelmointikodassa ma–to kello 15–20

Pokali, Jekku-jänön seikkailurata ma 6.3. kello 9–11, ti 7.3. kello 16–18, ke 8.3. kello 9–11, to 9.3. kello 16–17

Senioreiden talviliikuntapäivä ma 6.3. kello 12–16

Hiihto-Kataja, perinteisen hiihtokoulu aikuisille (aloittelijoille) ti 7.3. kello 12, perinteisen hiihtokoulu aikuisille (aktiivihiihtäjille) ti 7.3. kello 11, luistelutyylin hiihtokoulu aikuisille ti 7.3. kello 13, lasten maksuton hiihtokoulu ke 8.3. kello 16.15 alkaen.

ISLO, talvijoogaa to 9.3. kello 17–17.45

Lähiruokaa Vaaroilta, lämmintä lähiruokaa kodasta pe kello 16–21, la kello 14–21, su kello 14–20.

Noki Catering, lämmittävää lohikeittoa, herkkuja grillistä sekä lämmintä juotavaa pe kello 15–20 ja la–su kello 11–18.

Tanssitaiteilija Sanna Hirvonen, Tansseja talven kanssa la 11.3. klo 17.50-18.50

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä