Julkaistu 

Kerro meille, mitä on kontiolahtelaisuus

Mikä on vaikkapa Höytiäisen merkitys kontiolahtelaisuudelle? Sirkka Kajo Mikä on vaikkapa Höytiäisen merkitys kontiolahtelaisuudelle?

Kontiolahden kunta juhlii tänä vuonna 150-vuotista olemassaoloaan. Karjalan Heili julkaisee 26.4. teemasivut, joissa haluamme avata käsitettä kontiolahtelaisuus.

Mitä on Kontiolahti: Joensuun läheisyyttä hyödyntävä, lähiöitään kasvattava kunta vaiko pitäjä, jolle pitkä historia on luonut oman vahva identiteettinsä? Kontiolahti on siitä poikkeuksellinen nykykunta, että se on säilyttänyt kyläkoulujaan. Muodostuuko kontiolahtelaisuus koulujen ympärille rakentuvasta kylähengestä?

Ketkä ihmiset ovat luoneet tai luovat parhaillaan kontiolahtelaisuutta? Mistä yrityksistä, urheiluseuroista tai yhdistyksistä kontiolahtelaiset ovat ylpeitä? Mikä on Höytiäisen merkitys, entä ampumahiihtostadionin, jossa pyörivien maailmancup-tapahtumien kautta seinänousun päälle asetetut tv-kamerat välittävät kuvia taustalla näkyvästä Höytiäisestä ympäri maailmaa?

Heili kerää kevättalven aikana materiaalia Kontiolahti-teemaansa varten ja pyytää lukijoilta apua. Kerro meille, mitä on 150 vuoden aikana kehittynyt kontiolahtelaisuus ja anna vinkkejä, minne toimituksen kannattaa suunnata jutuntekomatkojaan. Tarinoita ja vinkkejä voi laittaa sähkpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai kirjepostilla Karjalan Heili Kauppakatu 26 C, 3. kerros, 80100 Joensuu. Voit myös laittaa tekstiviestiä numeroon 0503732276.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä