Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Koko perheen yhteinen voimannäyttö

Jouluksi kotiin -konserteissa solisteina ovat Jouni Laasonen ja hänen äitinsä Irma Pakarinen. Jounin poika Oskari Laasonen säestää kosketinsoittimella ja pianolla. Jouluksi kotiin -konserteissa solisteina ovat Jouni Laasonen ja hänen äitinsä Irma Pakarinen. Jounin poika Oskari Laasonen säestää kosketinsoittimella ja pianolla.

Joulukuu on joulukonserttien aikaa, ja siksi Laasosten olohuoneessa on taas laulettu ja soitettu joululauluja koko perheen voimin syksystä asti. Ja niin tehdään myös vielä tällä viikolla, sillä harjoittelun lopputulokset, Jouluksi kotiin -konsertit, kuullaan Pielisensuun kirkossa lauantaina 7. joulukuuta kello 18 sekä Ylämyllyn seurakuntasalissa sunnuntaina 8. joulukuuta kello 13.

Solisteina konserteissa ovat Jouni Laasonen ja hänen äitinsä, nykyisin Rovaniemellä asuva Irma Pakarinen, sekä Camilla Tuominen. Heitä säestää kosketinsoittimilla ja pianolla Jounin poika Oskari Laasonen. Konsertin juontaa Laasosten perheystävä Tuula Malinen.

 

 

Joulukonsertit ovat vaatineet rakentuakseen melkoisen määrän työtä. Kotonaan Ylämyllyllä, keittiön pöydän ääressä Jouni Laasonen käy yhdessä vaimonsa Riitta Laasosen kanssa läpi koko ruljanssia konserttipaikan varaamisesta ja julisteiden viemisestä lähtien ja miettii vähän jo tulevaakin. Viikonloppu kun sisältää esiintymisen ohella paljon myös roudaamista. Vielä on vähän epäselvää, liikeneekö missään välissä sopivaa rakosta sille, että he ehtisivät käydä syömässä koko poppoolla.

Sellaista se on, kun kaiken tekee oman perheen kesken ja pienellä budjetilla. Toisaalta, kivaakin se on.

– Saa yhdessä tehdä yhteistä juttua. Vaikka se on työlästä, on niin paljon kaikkea tekemistä, ei sitä tekisi, jos ei olisi mukavaa, Riitta Laasonen lisää.

Jouni Laasonen paljastaa, että kun konsertti jäi yhtenä jouluna väliin, ihmiset alkoivat kysellä, milloinkas he oikein pitävät seuraavan.

Kolmansissa Jouluksi kotiin -konserteissa joulun tunnelmaan virittäydytään niin klassisten kuin vähän uudempienkin joululaulujen tahtiin. Ohjelmistossa on muun muassa Sylvian joululaulu, En etsi valtaa loistoa, Toive sekä konsertin nimikappale, Jani Wickholmin ja Matti Agrenin laulu Jouluksi kotiin. Konsertissa kuullaan sekä yksinlaulua että duettoja.

Lisätunnelmaa konserttiin luo Oskarin suunnittelema valaistus, jolle löytyy yleisöstä ainakin yksi fani. Käsiohjelmien myynnistä vastaava Riitta Laasonen kertoo, että eräs pikkupoika käy konserteissa äitinsä kanssa ihan vain valojen takia.

– Kysyin häneltä kerran, että kuka oli paras laulaja, ja poika vastasi, että Oskari. Äiti kertoi, että poika tykkää katsella valoja, kun Oskari säätää niitä. Nytkin he ovat tulossa konserttiin, hän naurahtaa.

 

 

Jouluksi kotiin -konserttien lisäksi Laasosten olohuoneessa on treenannut myös isän ja pojan muodostama duo, Jouni Laasonen & Oscu. Yhdeksän vuotta sitten perustetulla duolla on riittänyt tänä syksynä kysyntää.

– Pikkujoulukeikkoja olisi niin, että kaikkia ei ole pystytty ottamaan vastaan, Jouni Laasonen täsmentää.

Pikkujouluista duon taival aikoinaan alkoikin, vaikka yhteiset musahommat olivat kyteneet mielessä jo aiemmin. Siksi vanhemmat hommasivat Oskarille kosketinsoittimen ja pianon, ja hän alkoi opiskella pianonsoittoa Keski-Karjalan musiikkiopistossa. Heti, kun Oskari täytti 18, duo aloitti keikkailun.

Päivätyökseen metallihommia tekevä Jouni Laasonen puolestaan on opiskellut laulua sekä Jarmo Kuittisen että Markku Köntän oppilaana, ja hän on saavuttanut muun muassa Pohjois-Karjalan karaokemestaruuden 2007 ja Kultakurkku-mestaruuden 2008 sekä päässyt Suomi-iskelmän SM-laulukilpailun finaaliin kolmesti.

Iskelmää, suomipoppia ja ulkomaisia hittejä soittava Jouni Laasonen & Oscu keikkailee pääasiassa Pohjois-Karjalan alueella, ja duon seuraava julkinen keikka on perjantaina 13. joulukuuta Joensuussa ravintola Takataskussa. Ensi vuodellekin kaksikolla on keikkamerkintöjä jo kalenterissaan.

Kommentoi

Hae Heilistä