Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Kolme settiä menevää bilemusiikkia

Marika Lavikaisen mukaan Marika & Stackers -bilebändin unelmana on tehdä jonain päivänä lainabiisien sijaan omia kappaleita. Yhtye on jäsenilleen harrastus, jonka eteen he tekevät paljon töitä. Marika Lavikaisen mukaan Marika & Stackers -bilebändin unelmana on tehdä jonain päivänä lainabiisien sijaan omia kappaleita. Yhtye on jäsenilleen harrastus, jonka eteen he tekevät paljon töitä.

Joensuulainen laulaja Marika Lavikainen pyytää anteeksi. Haastattelua edeltäneen yön lapsensa vatsataudin takia huonosti nukkunut laulaja pahoittelee pätkivää muistiaan, minkä myötä Marika & Stackers -yhtyeen kesän aikana treenaamat uudet kappaleet eivät millään meinaa nousta edes kielen päälle.

Seuraavaksi väsymys uhkaa nostaa tunteet kyynelten kera pintaan, kun Lavikainen alkaa taustoittaa tietään hää- ja bilebändin laulajaksi. Esiintyminen ja laulaminen ovat hänelle niin tärkeitä juttuja, että niistä puhuminen melkein itkettää. Ja taas Lavikainen pyytää anteeksi.

– Olen laulanut pikkutytöstä asti. Ihan vain mikä tahansa harjanvarsi sattui käteen, se sai toimia mikkinä silloin. Sellainen palo esiintymiseen ja laulamiseen minulla on ollut pienestä tytöstä asti, hän täsmentää liikutukseltaan.

 

 

Laulaja Marika Lavikaisen, kosketinsoittaja-laulaja Hannu Huikurin, kitaristi-laulaja Arto Turusen, kitaristi Marko Turusen, basisti-laulaja Mikko Malisen ja rumpalien Mika Torvisen ja Janne Vartiaisen muodostama bile- ja hääbändi Marika & Stackers soitti ensimmäisen keikkansa heinäkuussa 2011.

Yksityistilaisuudessa soitettu keikka ei ollut mitenkään poikkeuksellinen, minkä huomaa, kun vilkaisee yhtyeen keikkakalenteria. Valtaosa Marika & Stackersin yli 130 keikasta on ollut yksityistilaisuuksissa.

Kesäisin, etenkin heinä- ja elokuussa, yhtyeen keikat ovat olleet hyvin hääpainotteisia, mikä on Lavikaisen mielestä yksinkertaisesti ihanaa. Tekemistähän siinä toki myös on, sillä bändi joutuu panemaan joka kerta parastaan, jotta hääparin täydellisestä päivästä tosiaan tulee täydellinen.

Kuinka hyvin hääbändi omassa osuudessaan onnistuu, sen huomaa Lavikaisen mukaan yleisöstä.

– Sehän sen kertoo, että jos yleisö on täysillä siinä mukana, laulaa ja tanssii, se on se yleisfiilis, hän lisää.

Marika & Stackersin ohjelmisto koostuu niin suomenkielisistä kuin ulkomaisistakin lainakappaleista, ja mukana on iskelmää, poppia ja rockia muun muassa Jenni Vartiaiselta, Metallicalta, Tina Turnerilta ja Stellalta. Hääyhtyeen settilista on kuitenkin hyvin eläväistä sorttia, sillä jos ohjelmistosta puuttuu jokin tilaajalle tärkeä kappale, Marika & Stackers treenaa sen ennen hääjuhlia esityskuntoon.

Viime vuosina tällaiset yllätykset ovatkin yleistyneet, sillä Lavikainen on huomannut, etteivät hääparit toivo enää niitä perinteisiä häävalsseja.

– Viimeksikin toivottiin Anna Puun Sinä olet minä -kappaletta. Vuosien aikana on tullut monia kymmeniä uusia häätanssikappaleita, ja sekin on toisaalta kivaa, hän toteaa.

Mikä sitten on yleisin hääbändille esitetty toive? Marika & Stackersin kohdalla se on ”sellaista menevää bilemusiikkia”, jota yhtye soittaa hääjuhlissa tavallisesti kolme 45 minuutin settiä. Tai kolme ja puoli, mikäli hääpari toivoo myös niitä perinteisiä hääkappaleita.

 

Kulunut kesä on ollut Marika & Stackersille hieman tavallista erikoisempi, sillä keikkailun sijaan yhtye on keskittynyt uusien kappaleiden treenaamiseen ja ohjelmistonsa päivittämiseen. Vaikka haastattelun alussa uudistunut ohjelmisto katosikin Lavikaisen muistista, pienen tuumaustauon jälkeen settilistan lisäykset palautuvat mieleen.

– Siellähän on ainakin Queenin The Show Must Go On, Sandran In The Heat Of The Night, Tähkältä useampiakin biisejä ja I Just Died In Your Arms Tonight, laulaja luettelee.

Mitä muuta listalla on, sen voi tarkistaa lauantaina kesäravintola Tuulaakissa, jossa Marika & Stackers esiintyy liki viiden vuoden tauon jälkeen. Kolme settiä illan aikana soittavalle yhtyeelle keikka on kesän kohokohta.

– Viimeksi kun olimme Tuulaakissa soittamassa, oli todella kuuma. Toivotaan, että tälläkin kertaa olisi vähän lämpimämpää, Lavikainen hymyilee.

Elokuussa yhtyeellä on vielä ainakin yksi hääkeikka, minkä jälkeen Lavikainen poppoineen alkaa valmistautua tulevaan syksyyn ja seuraavaan sesonkiin. Pikkujoulukausi lähestyy, ja hääbändistä kuoriutuu firmajuhlia kiertävä bilebändi.

Kommentoi

Hae Heilistä