Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Tarjolla 800 000 kuuntelijaa

Teemu Ahtonen valmistautuu parhaillaan Kiuruveden Iskelmämestarit-laulukilpailuun ja tavoitteena on voitto. Kaksi vuotta sitten hän sijoittui kisassa kolmanneksi. Kuva: Tiina Sormunen Teemu Ahtonen valmistautuu parhaillaan Kiuruveden Iskelmämestarit-laulukilpailuun ja tavoitteena on voitto. Kaksi vuotta sitten hän sijoittui kisassa kolmanneksi. Kuva: Tiina Sormunen
Joensuulaistunut artisti Teemu Ahtonen elää jänniä aikoja.

Hänen toukokuussa julkaisemansa single Niin tai näin on mukana radiokanava Aito Kajauksen suosikkikappaleäänestyksessä, ja perjantaina 28. kesäkuuta kello 9 selviää, kuinka hyvin kappale lopputuloksessa sijoittuu.

Haastatteluhetkellä viime perjantaina Niin tai näin piti listalla ykkössijaa.

– Tänään sain tuottajalta tiedon, että painimme nyt kovassa sarjassa. Tähän pitää kyllä tsempata kaikki markkinointi ja korkeammat voimat mukaan, että tämä menisi maaliin mukavasti, Ilosaaressa paistavalle auringolle silmiään siristelevä Ahtonen summaa.

Äänestys on hänelle tärkeä, sillä Aito-radioasemat kattavat melkein koko Suomen ja niillä on yli 800 000 säännöllistä kuuntelijaa.

Merkityksellinen on myös Niin tai näin -single. Aikaisemmin heavy- ja rockmusiikin puolella operoinut Ahtonen on julkaissut sillä saralla useita ep-levyjä ja yhden pitkäsoitonkin, mutta viime vuodet artisti on keskittynyt pelkästään iskelmä- ja tanssimusiikkiin.

Tähän asti Ahtonen on esittänyt keikoillaan tunnettujen suomalaisten artistien lainakappaleita, mutta nyt setissä on mukana myös ensimmäinen oma kappale, Niin tai näin. Puhtaasti tanssikansalle räätälöidyn, foxi-tyylisen kappaleen on säveltänyt pitkän linjan muusikko Hannu Takala ja sanoittanut useita listahittejä kynäillyt Katja Tanskanen.

Ahtosen ensimmäisen soolosinglen julkaisua edelsi vuosien pohdiskelu, milloin ja millaisella kappaleella hänen kannattaisi astua julkisuuteen. Yhteen tiettyyn kategoriaan Ahtonen ei artistina kuitenkaan halua takertua.

– Tällä kertaa lähdimme liikkeelle vahvasti tanssimusiikilla, mutta onko seuraava kappale tangoa vai niin sanotusti nykyiskelmäpopmusiikkia, jää nähtäväksi, hän tähdentää.

Ensisinglestään Ahtonen kertoo saaneensa vain ja ainoastaan positiivista palautetta, mikä on hänestä ihmeellistä ja mykistävää. Parikymmentä vuotta musiikkia tehneenä hän on tottunut siihen, että palaute voi olla hyvin monenlaista.

– Oikeastaan toivon, että saisin kaikenlaista palautetta. Se on hyvästä, koska siinä voi oppia. Ja kyllä minua oikeasti kiinnostaa, mitä ihmiset tykkäävät, niistä tulee hyviä keskusteluja.

Myös radiokanavat ovat tarttuneet Niin tai näin -kappaleeseen. Ahtosen tietojen mukaan singlestä on vinkattu noin kahdellekymmenelle kanavalle, ja kotimaan lisäksi Niin tai näin on soinut ulkomailla. Espanjassa kappale on valittu Finnradio FM:n Spotifyn Suomi-soittolistalle, ja Ruotsissa Ahtosen single oli viime viikolla sijalla kuusi Radio Suomi-Södertäljen top 10 -listalla.

Useissa arvostetuissa laulukilpailuissa menestynyt Ahtonen tavoitteli keväällä neljättä kertaa finaalipaikkaa Seinäjoen Tangomarkkinoille. Vuosi sitten hän sijoittui 16 parhaan joukkoon, mutta tällä kertaa Ahtosen tie kisassa katkesi toukokuussa Lempäälässä pidetyssä semifinaalivaiheessa.

Ahtonen oli aloittanut laulukisaan valmistautumisen viime syksynä lauluopettaja Timo Turusen johdolla, ja hän kutsuukin kulunutta vuotta kehittymisen vuodeksi.

– Kehityin vuoden aikana laulajana tosi paljon, ja olen saanut uusia eväitä, mitä kautta itseään voi kehittää. Täytyy vain löytää se balanssi kilpailutilanteisiin, että luottaa omaan osaamiseen ja osaa hyödyntää oppimaansa.

– Mutta sanotaan näin, että Tangomarkkinoiden osalta tekninen kikkailu meni luottamuksen edelle. Se kisa kyykkäsi vähän siihen, Ahtonen ruotii.

Ensi vuoden tangokisojen suhteen hän ei ole vielä tehnyt päätöstä, sillä sitä ennen pitäisi puntaroida, lähteäkö heinäkuussa Kiuruvedelle Iskelmämestarit-laulukilpailuun vai ei.

Kaksi vuotta sitten Ahtonen sijoittui kisassa kolmanneksi.

– Tällä hetkellä meneillään on valmistautuminen kilpailuun. Jos koen, että se on onnistunut, sitten sinne kannattaa mennä, hän jatkaa.

Valmistautuminen sisältää myös keikkoja. Seuraava merkintä keikkakalenterissa on perjantain kohdalla ja paikkana on artistin kotipitäjä, mistä Ahtonen on erityisen ilahtunut. Keikka Kuhmossa kun meinaa mökkijuhannusta.

– Kun menen torstaina mökille viettämään juhannusta, keskeytän saunomisen siksi aikaa, että käyn perjantaina tanssittamassa yleisöä ja sitten ajelen takaisin saunaan ja uimaan, hän suunnittelee.

Kommentoi

Hae Heilistä