Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Decrowned liputtaa joensuulaisten puolesta

Joensuulainen Decrowned aikoo suunnata toukokuussa studioon nauhoittamaan uutta musiikkia. Suunnitteilla on nauhoittaa ep sekä muutamia biisejä varastoon myöhempää julkaisua varten. Joensuulainen Decrowned aikoo suunnata toukokuussa studioon nauhoittamaan uutta musiikkia. Suunnitteilla on nauhoittaa ep sekä muutamia biisejä varastoon myöhempää julkaisua varten.
Nykypäivän metallimuusikot tuppaavat olemaan kovakuntoista sakkia, mutta joensuulaisen Decrowned-yhtyeen laulaja-basisti Miikka Hulmin meriittilista lienee silti poikkeuksellinen. Kymmenen vuotta Josban riveissä salibandya pelanneella Hulmilla kun on viisi SM-mitalia, kolme hopeaa ja kaksi pronssia, sekä peliminuutteja niin nuorten kuin miestenkin maaotteluista.

Vuoden 2007 paikkeilla Hulmista alkoi tuntua, että hän oli saanut urheilusta kaiken sen mitä pystyi saavuttamaan ja tuli aika panna pelikengät niin sanotusti naulaan. Se avasi oven uusille tavoitteille, ja Hulmi päätti keskittyä siihen toiseen suureen unelmaansa, metallimusiikkiin.

Sillä tiellä hän on edelleen.

Maaliskuussa 2017 perustettu Decrowned koostuu pitkän linjan muusikoista: Hulmista, kitaristi Jaakko Kauppisesta, kitaristi Simo Puustisesta sekä rumpali Antti Venäläisestä.

Bändin perustamispalaverissa jokaisella oli vähäsen sellainen kutina, että he haluaisivat tehdä metallimusiikin suhteen jotain uutta.

Esimerkiksi melodista metallimusiikkia, joka ei ole liian monimutkaista, mutta jossa on tarttuvat riffit ja hyvä groove, voisi olla oikeasti kiva tehdä.

– Yksi sellainen vahva musiikillinen esikuvamme on Diablo, joka on suoraviivaista, hyvillä riffeillä höystettyä musiikkia, Hulmi lisää.

Julkaisukantaan Decrowned pääsi viime vuonna, jolloin yhtye julkaisi ensin Weight of the Dark Sky -nimisen ep:n ja myöhemmin syksyllä singlen Singularity. Joensuulaisyhtyeen ensijulkaisu on jälleen ajankohtainen, sillä se nosti Decrownedin viime perjantaina ilmestyneessä Inferno-lehdessä kuukauden demobändiksi.

– Se on ylin mahdollinen kategoria, minkä demobändi voi sillä osastolla saada. Sielläkin on meistä pieni haastattelu ja arvio ensimmäisestä julkaisustamme, Hulmi jatkaa.

Saamaansa näkyvyyttä yhtye aikoo hyödyntää sekä keikkamyynnissään että levy-yhtiöetsinnöissään, mutta tuskin siitä on haittaa myöskään käynnissä olevassa Tuska-Torstai-kilpailussa. Esiraati valitsi Decrownedin ja 99 muuta metallibändiä äänestysvaiheeseen, josta livekarsintoihin jatkaa 36 yhtyettä yleisöäänien perusteella.

Helsingissä kisattavien alkukarsintojen ja semifinaalien jälkeen vuorossa on finaali, jonka voittaja pääsee esiintymään ensi kesän Tuska-festivaaleille.

Sellainen keikka kelpaisi Hulmille paremmin kuin hyvin, mutta hän myöntää, että jo sadan parhaan joukkoon pääseminen on kunnia. Kisassa mukana olevia bändejä kuulostellessaan hän on pannut merkille, kuinka kova taso Suomessa on raskaamman musiikin suhteen. Sadan kisaajan joukossa ei ole yhtään huonoa bändiä.

– Seuraavaksi sinä varmaan kysyt, haluanko nostaa sieltä joitain muitakin bändejä? Hulmi virnistää.

– Sen verran meidän pitää tässä Joensuun musiikkiskenessä pitää yhtä, että kaikki joensuulaiset bändit ansaitsevat pohjoiskarjalaisilta ääniä. Erityisesti siellä on Nevicate, joka on ihan loistava, nuoria tyyppejä ja huikeata musiikkia. Hieman erilaisemmasta musiikista Palesloth, jossa laulaa työkaverini. Muun muassa nämä kaksi voisin heti nostaa.

Keikkarintamallakin sattuu ja tapahtuu. Decrowned ja kuopiolainen Marras järjestävät helmikuun alkumetreillä sekä Joensuussa että Kuopiossa Sydäntalven sikajuhlat -nimiset iltamat. Ensin on vuorossa Kuopion Ottopoika 2. helmikuuta ja heti seuraavana viikonloppuna Joensuun La Barre lauantaina 9. helmikuuta.

– Meidän osaltamme keikoilla on luvassa varmaan pari uutta biisiä heillekin, jotka ovat käyneet katsomassa aikaisempia keikkojamme.

– Ennen kaikkea törkeän hyvää musiikkia on luvassa, koska Marras on myös ihan todella loistava bändi. Jo heidän takiansa kannattaa tulla keikalle, jos joku on jo meihin kyllästynyt, koska olemme niin monesti vuoden aikana Joensuussa soittaneet, Hulmi muotoilee.

Kommentoi

Hae Heilistä