Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Teo Turunen ei taivu tenavatähdeksi

Teo Turunen nauttii laulamisesta valtavasti eikä hän mielellään pidä pitkiä keikkataukoja. Niina Sonné Teo Turunen nauttii laulamisesta valtavasti eikä hän mielellään pidä pitkiä keikkataukoja.

Halauksellahan se yleensä alkaa, mutta ovat ihmiset keksineet paljon omaperäisempiäkin tapoja lähestyä ihailemaansa iskelmälaulajaa Timo Teo Turusta, 47. Moni on myös erehtynyt henkilöstä.

Vuonna 2003 taiteilijanimen Teo käyttöönsä ottanutta Turusta on kerran jos toisenkin erehdytty luulemaan kaimakseen, vuonna 1990 Tenavatähtikisassa laulaneeksi Timo Turuseksi.

Toisinaan väärinkäsitykset ovat johtaneet hieman hämmentäviin hetkiin, esimerkkinä vaikkapa Turusen jokin aika sitten Messengerin kautta saama puhelu.

– Vastasin siihen, ja puhelun soittanut mies vastasi kysyen, olenko se tenavatähti-Timppa. Sanoin, etten todellakaan ole. No, oletkos sinä sitten Tarja Turusen veli, mies jatkoi. Vastasin olevani, johon mies totesi, että no niin, sitä hänkin, hän oli oikeassa. Mies pyyteli anteeksi ja laittoi luurin kiinni.

– Ei mennyt pitkään, niin soitti tämän miehen vaimo. Vastasin, ja nainen kertoi miehensä soittaneen äsken minulle ja kyselleen sellaisia ja sellaisia asioita. Vastasin, että niin teki.

– Niin, mutta sinä valehtelit hänelle, olet joka tapauksessa tenavatähti-Timppa, nainen vastasi. Totesin, että kai minä itse tiedän, olenko vai en, Turunen muistelee nauraen.

Kiteeläinen Teo Turunen on viihtynyt iskelmälaulajan saappaissa liki parikymmentä vuotta. Musiikkiharrastuksesta tuli ammattimaisempaa, kun Turunen kiersi uransa alkuaikoina laulukisoissa ja menestyikin mukavasti. Hän on muun muassa vuoden 2011 Suomi-iskelmän suomenmestari ja vuoden 2013 tangokuningaskisan finalisti.

 

 

Kilpailuista on ollut iloa myös kehityksen kannalta, sillä tuomareilta on irronnut käyttökelpoisia vinkkejä sekä itseluottamusta kasvattavaa palautetta. Myös omien, videoitujen lauluesitysten katsominen on ollut opettavaista.

Viime vuosina Turusta ei ole enää nähty laulukisoissa. Pysyykö linja samanlaisena myös jatkossa, siihen hän ei osaa sanoa juuta eikä jaata.

– En uskalla sanoa, etten lähde koskaan. Tosin ikää alkaa jo olla ja nyt ei periaatteessa saisi enää jarrutella, mutta en tiedä, saisinko enää laulukisoista mitään ammennettavaa itselleni, Turunen puntaroi.

Musiikillisesti Turusen vuosi 2018 avautuu samanlaisena kuin edellinenkin vuosi, mikä tarkoittaa duo-pohjaisten keikkojen jatkamista. Duo-kokoonpanolla Turunen esiintyy myös lauantaina Joensuussa Las Palmasin tähti-illassa. Turusen toiveissa on saada duon tämänvuotiseen keikkakalenteriin lisää rasteja ja uusia esiintymispaikkoja.

Muita tavoitteita musiikin varalle hänellä ei olekaan. Paitsi se yksi haave.

– Jos jossain vaiheessa saisi tulemaan jonkin sinkun ulos, mutta sille pitää antaa oma aikansa. En osaa sanoa, tuleeko se tänä vai ensi vuonna, mutta kyllä se jossain vaiheessa tulee, Turunen kiteyttää.

 

 

Päivätyökseen turvallisuusalalla puurtavalle Teo Turuselle musiikilla on valtava merkitys, vaikkei hän ihan joka viikonloppu voikaan olla keikoilla. Perheelle pitää pyhittää aikaa ja myös omasta jaksamisesta on hyvä huolehtia. Tosin Turusen tapauksessa myös liian pitkät keikkatauot voivat olla terveydelle vaarallisia.

– Vaimo on sanonut, että jos en tekisi näitä hommia, hän ei kestäisi minua. Todennäköisesti hän on sen leikillään sanonut, mutta kai se pitkälti paikkansakin pitää.

– Minähän nautin ihan älyttömän paljon siitä, jos joku ihminen saa laulamisestani hyvän fiiliksen. Sitä kautta saan ammennettua sitä itsellenikin. Henkisesti ei ole kivaa, jos laulamisesta on liian pitkiä pausseja, Turunen tietää.

Kommentoi

Hae Heilistä