Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Pandora on kuin yksi meistä

Aikoinaan Bob Dylanin folkista musiikillisen kipinän saanut Anneli Magnusson juhlii ensi vuonna Pandoran 25-vuotista eurodance-uraa. Aikoinaan Bob Dylanin folkista musiikillisen kipinän saanut Anneli Magnusson juhlii ensi vuonna Pandoran 25-vuotista eurodance-uraa.
Mitä yhteistä on Kent-yhtyeellä, Håkan Hellströmillä ja Lars Winnerbäckillä? Mikäli iltapäivälehti Aftonbladetiin on uskominen, nämä kolme ruotsalaisen musiikin jättiläistä ovat myyneet yhteensä vähemmän levyjä kuin maansa eurodance-pioneeri Pandora.

Vakuuttavia Pandoran luvut myös ovat: maailmanlaajuisesti kuusi miljoonaa myytyä levyä, 19 kansainvälistä kulta- ja platinalevyä ja 25 hitiksi kivunnutta singleä.

Erityisen suosittu vuonna 1993 aloittanut Pandora on ollut Suomessa. Pandoran vuonna 1995 julkaisema Tell The World on Suomen kaikkien aikojen myydyimpien ulkomaisten albumien listalla sijalla 68. Kultaa ja platinaa ilmestymisvuonnaan tahkonnutta albumia on myyty yli 64 000 kappaletta.

90-luvulla Suomesta tulikin Pandoralle tuttu keikkamaa. Samanlaisena meno on myös jatkunut, sillä viime vuosina artisti on kiertänyt ahkerasti suomalaisissa tapahtumissa ja yökerhoissa.

– Suomella ja minulla on nykyään pitkä ja luotettava suhde, sillä kaikki alkoi niin hyvin. Keikkailun ansiosta olen myös onnistunut ylläpitämään hyvää fanipohjaa. Olen myös kihloissa suomalaisen miehen kanssa ja uskon, että suomalaiset tuntevat minut nykyään yhdeksi heistä, perjantaina Joensuussa esiintyvä Pandora eli Anneli Magnusson, 47, arvelee.

Kokonaan suomalaiseksi Pandora ei ole vielä heittäytynyt, sillä hän asuu 13-vuotiaan poikansa kanssa pienessä Kungsörin kunnassa Ruotsissa. Suomessa Pandora viettää suunnilleen 2–3 viikonloppua joka kuukausi. Silloin hän on kihlattunsa Mikko Peltosen kanssa usein Helsingissä, jossa aika kuluu esimerkiksi Seurasaaressa ulkoillen.

– Olimme siellä juhannuksenakin ja sain kokea perinteisen suomalaisen keskikesän juhlan vedessä kelluvine kokkoineen. Oli valtavan kaunista.

– Joskus matkustamme myös Malminkartanon portaille treenaamaan tai käymme Tennispalatsissa elokuvissa. Rakastan myös Helsingin kasvitieteellistä puutarhaa, Pandora luettelee.

Toisinaan artistin Suomi-viikonloput voivat viedä hänet myös Poriin, sillä Pandoran kihlattu on alun perin sieltä kotoisin. Miehen vanhemmat asuvat edelleen Porissa.

– Heillä on siellä jopa mökki meren rannalla, ja aina kun vain on aikaa, meistä on ihanaa olla siellä. Jopa poikani viihtyy mökillä, Pandora lisää.

Kuulostaa siltä, ettei ajatus Suomeen muuttamisesta ole ihan mahdoton. Vai kuinka?

– Voisin kuvitella muuttavani Suomeen, jos poikani tulisi mukanani ja löytäisimme paikan, jossa me kaikki viihtyisimme ja pystyisimme asumaan, opiskelemaan ja työskentelemään, Pandora muotoilee.

Keikkailevana artistina Pandoralla on ollut Suomessa viime vuosina noin 40–50 show’ta per vuosi.

Määrään mahtuu hyvin erilaisia tapahtumia hyväntekeväisyysgaaloista 90-luvun eurodancelle omistettuihin ysäribileisiin.

Yleisöstään Pandora kertoo bongaavansa usein tuttuja ihmisiä, jotka kiersivät hänen keikoillaan jo 90-luvulla.

– Mutta on yleisössäni paljon myös uutta porukkaa, usko tai älä, Pandora lisää nauraen.

Inspiroivimmaksi ja hauskimmaksi yhteistyökuviokseen Suomessa hän mainitsee konsertit Riku Niemi Orchestran kanssa. Vuonna 2008 alkaneen yhteistyön myötä Riku Niemi on sovittanut Pandoran suurimpia hittejä, kuten Trust Me, Don’t You Know ja Tell The World, jousiorkesterille sekä mambo-kokoonpanolleen. Yhteisiä konsertteja Pandoralla ja Niemellä on ollut satunnaisesti.

Tuleva vuosi 2018 on Pandoralle hyvin merkityksellinen, sillä silloin tulee täyteen 25 vuotta eurodance-artistina.

Omassa elämässään Anneli Magnusson tuntee olevansa nyt hyvässä paikassa. Menneet ikävät asiat, kuten Pandoran managerina toiminut, petoksellaan artistin omaisuuden ja lähes koko uran tuhonnut ex-aviomies, ovat oikeasti menneisyyttä. Nykyään Pandoran ura on vahvasti Magnussonin omissa käsissä.

Siksi tuleva juhlavuosikin saattaa sisältää yllätyksen.

– Mutta se paljastuu vasta ensi vuonna, Pandora linjaa.

Kommentoi

Hae Heilistä