Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Jukka Poika teki jatko-osan Siideripissikselle

Perjantaina ilmestyvä kappale Rakkaus on meissä on Jukka Pojan kolmas single tänä vuonna. Perjantaina ilmestyvä kappale Rakkaus on meissä on Jukka Pojan kolmas single tänä vuonna.
Lähes kaikessa musiikissa rakkaus on hyvin yleinen aihe, mutta edelleen uusille rakkauslauluille tuntuu olevan sekä tilaa että tekijöitä. Perjantaina lempiteema saa jälleen tuoreen vaaleanpunaisen raidan, kun isoista rakkauslauluista tunnettu reggaemies Jukka Poika, oikealta nimeltään Jukka Rousu, julkaisee uuden singlen, Rakkaus on meissä.

Yllättävästä kohtaamisesta ja rakastuneisuuden huumasta kertova ihastumistarina perustuu Jukka Pojan mukaan löyhästi tositapahtumiin. Uusi single myös jatkaa siitä, mihin hitit Silkkii ja Siideripissis aikoinaan jäivät.

Mutta mitä se meissä oleva rakkaus Jukka Pojan mielestä on?

– Riippuu tietysti, miltä kantilta sanaa katsoo. Tässä asiayhteydessä se on sekoitus erilaisia tunteita ja tuntemuksia, jotka liittyvät uuteen ja ihmeelliseen, mitä ihmiset kohtaavat rakkauden löytäessään.

– Mutta laajemmassa mittakaavassa siihen kuuluu parhaimmillaan paljon epäitsekkyyttä, toisen huomioimista ja aktiivista toimintaa toisen hyvinvoinnin eteen, suomi-reggaen edelläkävijä tuumii.

Perjantaina julkaistavan singlen tuotannosta vastaa Jukka Pojan ohella Jurek Reunamäki. Uutena Idols-tuomarina ja Antti Tuiskun tuottajana tutuksi tulleen Jurekin kosketuksen huomaa kappaleen päivitetystä tunnelmasta. Rakkaus on meissä on tämän päivän musiikkia.

Jukka Pojan korvissa se kuulostaa raikkaalta ratkaisulta.

– Se ei kuulosta ihan Jukka Pojan toisinnolta, koska siinä on pikkaisen hyvää tuoretta kulmaa. Mutta tarkoituksena oli kuitenkin, että kappale pidetään reggaena, hän täydentää.

Reggaen perinteitä singlellä pitävät yllä ihmisrumpali ja saksofonit. Reggaeta on myös solistissa, sillä Jukka Poika uumoilee kasvaneensa musiikkityyliin niin kiinni, että hänen on vaikea edes ajatella tekevänsä jotain aivan täysin kokonaan muuta.

– Se ei tuntuisi luontevalta. Reggae on meikäläisen tontti ja pyrin hoitamaan sitä parhaani mukaan.

Perjantaina ilmestyvä kappale on Jukka Pojan kolmas single tänä vuonna. Maaliskuussa hän julkaisi kappaleen Rakastaa ja tulla rakastetuks, heinäkuussa päivänvalon näki Elä vähän. Kuulostaa siltä, että Jukka Poika on matkalla kohti kuudetta sooloalbumiaan.

– Joo, sitä matkaa tehdään, mutta näinä päivinä toiminta on sinkkuvetoista. Albumi on kyllä tavoitteena ja tähtäimessä, mutta sanotaan näin, että se on vaiheessa. Missä vaiheessa kokonaisuuden julkaisu tulee ajankohtaiseksi, sitä en osaa sanoa, artisti summaa.

Enempää Jukka Poika ei aiheesta halua puhua. Platinaa ja tuplaplatinaa aiemmista albumeistaan pokannut mies kertoo tulevasta sitten, kun sen aika on.

Singlen ohella joensuulaisilla Jukka Pojan musiikin ystävillä on perjantaina toinenkin syy hihkumiseen: artisti saapuu Joensuuhun keikalle Jam Original Band -trion kera.

Hyvillä mielin kaupunkiin karauttaa myös itse artisti. 2000-luvun alussa musiikinteon aloittanut Jukka Poika on keikkaillut Joensuussa sooloilun lisäksi lukuisten eri kokoonpanojen riveissä useissa eri keikkapaikoissa. Itä-Suomen reissuista mieleen ovat jääneet hyvät keikat, joita on ollut paljon.

– Matka on pitkä mutta sen arvoinen, nykyään Turussa metsän keskellä asuva Jukka Poika muotoilee.

Joensuun-keikan jälkeen seuraava esiintymisareena on vieläkin kauempana, mutta Jukka Pojan hymy ei hyydy. Kohteena on Kanariansaaret, jossa hänellä ja Dj Stormylla eli Jukka Pojan avopuolisolla Teija Stormilla on kolme keikkaa.

Haastatteluhetkellä maanantaina sääkartta näytti saariryhmän suunnalle + 23 astetta ja auringonpaistetta. Marraskuuksi ei kovin ikävää.

– Onhan se pieni parannus tämänhetkiseen päivään, aurinkotuolipaikasta haaveileva Jukka Poika kuittaa naurahtaen.

Kommentoi

Hae Heilistä