Julkaistu    |  Päivitetty 
Tiina Sormunen

Vielä kerran, Nopsajalka!

Suomalaisen rytmimusiikin pioneeriksi mainittu Nopsajalka eli Antti Hakala lopettaa keikkailun. Suomalaisen rytmimusiikin pioneeriksi mainittu Nopsajalka eli Antti Hakala lopettaa keikkailun.

Viime syksynä keikkatauolta palannut Nopsajalka eli Antti Hakala päätti kokeilla vielä kerran. Olihan hänellä tuliaisina uusia biisejä ja keikoistakin mies oli nauttinut aina. Mutta sitten oli se kaikki muu keikkailuun liittyvä, joka alkoi taas tuntua vähän liian raskaalta.

Arkisin tuottajana työskentelevä Hakala kaipasi vapaa-aikaa ja lepoa. Nopsajalkana ne olivat kaukaisia haaveita, sillä viikonloput kuluivat keikkapaikkoja koluten.

Pahinta väsymisessä oli, että se söi energiaa Hakalan intohimolta: musiikin ja biisien tekemiseltä.

Ajatus keikkailun lopettamisesta kokonaan kypsyi kuitenkin hitaasti.

– Se ilo, joka tulee siitä, kun on tunnin lavalla, on ihan mieletön. Aina kun olin mielessäni jo tehnyt sen päätöksen, olikin jokin tosi hyvä keikka, josta tuli hyvä fiilis ja taas tuntui siltä, että voisi tätä vielä kokeilla.

– Koko kevättalven kannoin asiaa mielessäni. Sitten ajattelin, että on se kuitenkin niin, että keikat saavat jäädä joksikin aikaa, heinäkuussa päätöksestään tiedottanut Hakala taustoittaa.

Antti Hakalasta kuoriutui Nopsajalka vuonna 1997. Soolouran ohella hänen äänensä on tullut tutuksi muun muassa Soul Captain Bandin, Kapteeni Ä-nen ja Elokuun riveistä sekä singleistä kuten Lupaan olla, Nosta mua, Soutaa huopaa ja Tänään lähtee.

Musiikkimaailmaa Hakala ei ole nyt jättämässä, vaan hän suunnittelee keskittyvänsä tulevaisuudessa entistä enemmän tuottamiseen. Parhaillaan hänellä on työn alla tulokasartisti Bessin esikoisalbumi ja toiveissa olisi päästä kirjoittamaan lauluja myös muille. Omiakin kappaleita Hakalalle syntyy koko ajan, mutta hän ei vielä tiedä, mitä niillä tekee.

Viimeisen keikkansa Nopsajalkana Antti Hakala heittää Helsingissä The Circuksessa 8. syyskuuta. Perjantaina koittavaa Joensuun-keikkaansa Hakala odottaa ilolla, sillä kaupunki on hänelle tärkeä.

– Olen asunut lapsena Joensuussa pari vuotta. Kiva, kun pääsen sinne vielä keikalle.

Kommentoi

Hae Heilistä