Julkaistu    |  Päivitetty 
Maija Palojärvi

Sisko tahtoisin jäädä

Anna (Sonja Kuittinen) on pikkukylän kasvatti, 19-vuotias nuori nainen, joka kaipaa jotain muuta elämältään. Angela (Krista Kosonen) taas on showtanssiryhmän räiskyvä ja flirttaileva vetäjä. Naiset ovat myös siskoksia, vaikka Angela ei heti tunnistakaan hiljaista pikkusiskoaan. Annalle Angela on kuin pala lihaksi tullutta glamouria ja suuren maailman menoa. Yksinäinen nuori nainen kaipaa myös kipeästi edes jonkinlaista perhettä ympärilleen.

Kaksikko päätyy erikoiselle road tripille halki Suomen pikkukylien ja -kaupunkien keskikaljakuppiloiden. Tanssiryhmän lähdettyä litomaan Angela päättää koulia Annastakin lavatähden ja samalla paikata omaa risaista sielunelämäänsä. Tarinan edetessä on entistä vaikeampi erottaa, kumpi tarrautuu kumpaan tiukemmin ja vaarallisemmin.

Kosonen ja Kuittinen näyttelevät yhdessä lähes kaikissa kohtauksissa. Molempien roolihahmojen elämästä paljastetaan vähitellen tummempia sävyjä. Angela on valovoimainen ja karismaattinen, mutta yksityiselämässään nainen tekee impulssiratkaisuja, joiden seurauksia Anna joutuu vastentahtoisesti kantamaan.

Siskonsa kanssa Anna pääsee toisaalta ensimmäistä kertaa ulos kuorestaan. Huomio ja ihailu tuntuvat huumaavilta.

Ohjaaja Zaida Bergroth yhdistelee elokuvassaan elementtejä useammastakin eri tyylilajista. Hetkittäin juonikuviot tuntuvat vähän turhan mielikuvituksellisilta, ainakin Suomen oloihin. Osa sivuhenkilöistä pyörähtää mukana ilman selkeää tarkoitusta tarinalle. Miami ei kuitenkaan pyri olemaan rikoselokuva tai tirkistelevä katsaus showtanssimaailmaan, vaan keskiöön nousee siskosten yhteinen tarina ja itsensä löytäminen.

Kommentoi

Hae Heilistä