play

Joensuun monet kulttuurit täyttävät keskustan koko keskiviikoksi

Hetki ennen lavalle astumista. Juontajapari katsoo jo yleisöä, backstagella virittäydytään muuten vain.

Hetki ennen lavalle astumista. Juontajapari katsoo jo yleisöä, backstagella virittäydytään muuten vain. Kuva: Aimo Salonen

Aimo Salonen

Keskiviikkona kello yksitoista avattiin Joensuun torilavalla Joen Kieku, kulttuurista ja etnisistä makuelämyksistä koostuva kansainvälinen kesäkarnevaali, joka näkyy torin lisäksi Taitokorttelissa, Rantapuistossa, vapaudenpuistossa ja kaupungintalon ympäristössä.

Kolmella kielellä vedettävillä opastetuilla kierroksilla sukelletaan myös Joensuun historiaan ja tarinoihin.

– Kaupungintaloa kun kierroksilla lähestytään, kannattaa pitää silmät auki. Voi olla, että siellä näkee vilahduksen kummituksestakin, Rankids ry:n Aino Pesonen viittaa kaupungintalon kuuluisaan Hilppaan.

Juontajaparin jälkeen lavalle astuivat laulavat tanssijat.

Juontajaparin jälkeen lavalle astuivat laulavat tanssijat.

Opastetut kierrokset suomeksi, englanniksi ja venäjäksi Rankids toteuttaa yhteistyössä Joensuun Matkailuoppaiden kanssa.

Taitokorttelissa voi Pesosen mukaan törmätä kaupungin historiassa vaikuttaneisiin merkkihenkilöihin Antti Juhana Mustosesta oopperatähti Maikki Pakariseen.

– Nyt lauleta oopperaa, vaan itse tekemäämme ja improvisoimaamme laulua Surakan ja Piiroisen taloista, jotka oppaat ovat esitelleet aiemmin, Maikin rooliin iltapäivällä sukeltava Ida Hassinen kertoi ennen tapahtuman avausta.

Aino Pesosen mukaan kierroksella kurkistetaan Suvantosillan kupeella Joensuun monikulttuurisuuteen myös eri maista peräisin olevien nukkien kautta.

 Joensuuhan oli monikulttuurinen kaupunki jo 1800-luvulla.
Aino Pesonen
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Joensuuhan oli monikulttuurinen kaupunki jo 1800-luvulla, Pesonen huomauttaa.

Opastetut ja draamalliset kierrokset alkavat Taitokorttelilta kello suomenkielisellä versiolla. Kello 13.15 startataan englanniksi ja kello 13.10 venäjäksi. Kello 14 ja 14.30 alkavat uudet suomen- ja venäjänkieliset kierrokset ja kello 16 ja 16.15 suomen- ja englanninkieliset.

Torilavalla on musiikkia ja tanssia pitkin päivää. Nimekkäin esiintyjä on kello 19 aloittava Jukka Poika.

Taitokorttelin Kulttuurikulmassa voi ottaa työpajoissa tuntumaa ukrainan, espanjan ja italian kieliin. Omia työpajojaan vetävät myös kirjailijat Reetta Hiltunen ja Kaisa Happonen.

Rantapuistossa Sirkus Supiainen vetää kello 15:een asti osallistuvaa sirkusta lapsille. Torin Food Marketissa on popup-ruokakojuja.

Koko ohjelma löytyy Visit Joensuun sivuilta.

Ida Hassinen muuntautuu iltapäivällä Maikki Pakariseksi.

Ida Hassinen muuntautuu iltapäivällä Maikki Pakariseksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta