Taivastelua

Kirjoituksia maan ja taivaan väliltä. Joensuun ev.-lut. seurakuntien blogi.

Uuden vuoden muutokset, onko pakko?

Eräs nuorten suosima instagram-hahmo, jabajaba666 julkaisee yksinkertaista, mutta hyvin nuoriin uppoavaa sisältöä. Aikuisen näkökulmasta sisältö on välillä varsin tyhjänpäiväistä ja tyhmääkin. Mutta sekaan mahtuu myös helmiä. Uudesta vuodesta ilmestyi kuva, joka oli melko negatiivinen, mutta oikeastaan hyvin realistinen. Teksti kuuluu näin: ”Uusi vuosi. En tule muuttumaan yhtään enkä aijo poistaa ärsyttäviä ihmisiä elämästäni. en myöskään aio aloittaa diettiä enkä muuttaa ulkonäköäni tai ajattelutapaani mitenkään. 2018 tulee olemaan ihan samallainen kuin kaikki muutkin vuodet.”

Uusi vuosi on brändätty lupausten aikana, jolloin luvataan parantaa tapoja, pudottaa painoa, elää paremmin. Jostain syystä, meille ihmisille on saatu luotua illuusio, että vuoden vaihtuessa, meillä on velvollisuus muuttua paremmaksi ja näin ollen meille uskotellaan, että olemme lähtökohtaisesti jotenkin huonoja ja vajavaisia, jossakin varmasti olisi parannettavaa. Enkä toki näekään, että kukaan meistä olisi täydellinen. Mutta miksi lataamme niin paljon odotuksia, yleensä aivan liian suuressa mittakaavassa? Miksi haluamme, että uusi vuosi alkaa suurilla paineilla, jotka usein pakottavat meidät jossain kohtaa luovuttamaan?

Unelmat ja tavoitteet ovat tärkeitä. Niitä pitäisi meistä jokaisella olla, oli sitten uusi vuosi tai ei. Ja joskus on hyvä unelmoida isosti. Mutta voisimmeko tänä vuonna luvata mieluummin, että jokainen katsoisi itseään lempeämmin silmin ja kohtaisi toisen ihmisen ystävällisesti. Voisimmeko harkita, että suurten painonpudotuslupausten sijaan lupaisimmekin pudottaa harteiltamme hieman stressiä ja lievittää hartioita painavaa jännitystä antamalla itsellemme aikaa?

Tuossa jabajaba666 julkaisemassa kuvassa on jotain, mistä voimme ottaa opiksi. Vuosi 2018 saa olla melkoisen samanlainen kuin edellinenkin, ei tarvitse muuttaa mitään, jos kaikki on ihan mukavasti. Saamme nauttia siitä hyvästä mitä meillä on ja toivottavasti osaamme olla kiitollisia kaikesta siitä, jonka huomaamme muuttuvan paremmaksi.

Mutta totuus on se, että yksikään vuosi ei ole toisensa kaltainen, yrittämättäkin. Kysymys on siitä, annanko itselleni luvan olla avoin muutokselle. Annanko mahdollisuuden sille, että joku voisi muuttaa ajattelutapaani tai elämääni voisi astua joku ihana ja voimaa tuova henkilö?

Minä voisin luvata antaa mahdollisuuden sille, että minun ei tarvitse muuttaa mitään, mutta olen avoin muutokselle, joka saattaa tulla yllättäen. Minä lupaan katsoa tätä vuotta avoimin silmin, hymyillen ja avoimin mielin, mutta ilman painetta muutokseen.

-Jenna Johansson, nuorisotyönohjaaja-

Kerskurit kilpasilla
Onko joulupukki oikeasti olemassa ?
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
175 artikkelia
Tutkailua
25 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä