Taivastelua

Kirjoituksia maan ja taivaan väliltä. Joensuun ev.-lut. seurakuntien blogi.

Tunnelmaa vai tietoa?

Saavuin juuri rippikoulusta, jonka tunnelma hurmasi minut täysin. Alku on aina vaikea. Aloittaminen on tunnelmaltaan kevyen nihkeää ja jähmeää. Tunnelma on toisten kohdalla jopa vastahakoinen. Kaikki tämä kuuluu asiaan.

Usein kuitenkin alkujähmeyden jälkeen alkaa tunnelma pala palalta rentoutua ja ne viimeisimmätkin vastarannan kiisket ainakin muodon vuoksi avaavat virsikirjan jumalanpalveluksessa. Se on aina erävoitto.

Omassa työssäni joudun miettimään rippikolun tavoitteita ja kertaamaan, että mitä Suomen ev.lut. kirkko aiheesta linjaa. Kasteopetusta pitää antaa, perinteitä opettaa, mutta kokemuksesta voin sanoa, että se mikä nuorille jää parhaiten mieleen on tunnelma. Tunnelmaa tosin ei voi opettaa, eikä pakata laatikkoon. Tunnelma luodaan yhdessä rippikoululaisten kanssa.

Yksi tärkeimpiä tavoitteitani omassa työssäni onkin elää kristinuskoa todeksi heidän kanssaan. Tehdä "tylsistä" perinteistä eläviä heidän kanssaan. Tehdä nuorille sen, minkä toivoisin heidän tekevän muille ja olla valmis kääntämään toinen poski. Sekä ottaa mallia Jeesuksesta, katsoa heitä silmiin ja nähdä heidät. Kristinuskon kulmakivessä eli rakkaudessa on kaikki eväät oikean tunnelman luomiseen. Ja kuinka kiitolliseksi sitä tunteekaan itsensä, kun saa nauttia poikkeuksellisen hyvästä tunnelmasta vajaan viikon verran, jossa ilo, rakkaus, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, itsehillintä, rauha, uskollisuus ja lempeys saavat ansaitusti paljon sijaa yhteisessä arjessa ja tilaa kasvaa.

Tieto on tarpeellista, mutta jos tunnelma on vastahakoinen, ei tieto oikein tuppaa tarttumaan. Siispä, tunnelma ennen kaikkea!

Kyllä meitä on moneksi
Bouillabaisse
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
175 artikkelia
Tutkailua
25 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä