Joona Turunen ja Paavo Kähkönen

Kirjoittajat ovat Joensuun lyseon lukiolaisia, joita kiinnostavat numerot, vaikuttaminen, päättäminen, urheilu ja hyvä ruoka.

Toivottavasti joulu nostaa suomen talouden ja hymyn kuusen latvaan /Joona

Toivottavasti joulu nostaa suomen talouden ja hymyn kuusen latvaan /Joona

     

                          

Joulu ( en jul, julen, jular, jularna) on juhla, jota on juhlittu jo aika montakin vuotta, vaikka onkin muihin vastaaviin juhliin verrattuna melkoisen nuori. Mutta miksi se on suurin ja suosituin? Ehkäpä siksi, että siitä tykätään ja se on  synonyymi sanalle kaupallinen. Siksi kutsunkin joulua välillä  ”BKT:n kartuttamiskaudeksi eli BKTKK:ksi”. Ja faktahan se on, että kulutus kasvaa joulun aikoihin ja sehän on loistavaa, raha kiertää ja talous virkoaa. Noh, ei se suomen talous ehkä vielä tällä kahden viikon huumalla nouse, mutta mietippä, jos meillä olisi ikuinen joulu….kyllä kulutus nousisi ja sen myötä työpaikkojakin olisi yhä enemmän ja enemmän. Tästä seuraisi ostovoiman nousua ja kaikkea muutakin hienoa kaikille meille ja teille. Siinä alkuun vähän revittelyä, eiköhän matkusteta takaisin todellisuuteen….

 

 

 

HYMYILLÄÄN JOULUNA JA AINA

Täällä taas, nimittäin todellisuudessa!     KUINKA KIVAA, IHANA JOULU LÄHESTYY! Mutta hetkonen, onko joulu sittenkään niin ihanaa? Monelle joulu on yhtä herkullista, kuin kinkku sinapilla tai tuore pullava-pitko! Voin vain kuvitella kuinka paikallista kauppiasta hymyilyttää rullailla läpi joulukuun excel-taulukoita vielä maaliskuussakin. TAI entäs ihminen, jolle joulu on ainut hetki rauhoittua yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Ihanaa. Mutta entäs he, joilla ei välttämättä ole tätä viimeistä, elämän tärkeintä asiaa? Niinpä…jouluhan on suorastaan kuin ”yksinäisyyden korostaja”. Tästä aiheesta on vaikea kirjoittaa, joten ehkäpä jokainen voisi miettiä asiaa omalla kohdallaan ja huomioida laajasti ihmisiä, eikä vain lähimmäisiään. Pienikin teko on jo varmasti hyvin paljon! ...Tämä oli muuten haaste teille kaikille, haasta sinäkin muut!  Ja mikäli tätä ei voi toteuttaa joulun aikaan niin ei tämä varmasti ole huono haaste ensi kesällekään. Jos muuta ei voi tehdä niin ainakin hymyillä tutuille ja tuntemattomillekin.  Vilkaiseppas huvikseen ensi kerralla bussissa tai kaupassa vastaantulijoiden ilmeitä. Hymy voi olla tiukassa, joten jos minä ja sinä hymyillään niin ehkäpä hänkin alkaa hymyillä! Aina ei tietenkään ole aihetta hymyyn, mutta hymyillään mahdollisimman usein ja paljon!

 

MITÄ ON JOONAN JOULU?

Joonan joululoma lähtee käyntiin ja varmaan loppuukin koulujutuille, mutta siinä välissä haluun levätä, käydä haudoilla ja mussuttaa pipareita ja kinkkua…ja ehkä muutaman palasen pullavaakin… :D  Pulla suussa onkin sitten mukava katsoa vaikka jotain leffaa…siitä kun oon saanu kuulla, että miun lemppari elokuva on iceage tai madagaskar….Mutta ne vaan oon niin hyviä, että ehkäpä se loman leffa onkin madagaskarin pingviinit!

Mutta haluan tähän myös muiden nuorten ääntä ja siksi pyysin muutamia kavereita vastaamaan lyhyesti kysymykseen: ”Mitä joulu on siulle?”

 

”Joulu on miulle perheen kanssa olemista ja hyvää ruokaa, se on tärkee!”

”Joulu merkitsee minulle laatuaikaa perheeni kanssa, tunnelmaa ja hyvää ruokaa.”

”Läheisyyttä ja kovana kakkosena ruokaa!”

”Joulu on miulle yhdessäoloa perheen kanssa, hyvää ruokaa ja hiljestymistä!”

 

”Kaikessa yksinkertaisuudessaan yhdessäoloa, (paljon) hyvää ruokaa ja rentoutumista.”

"Joulu on tärkee, koska se on Jeesuksen syntymäjuhla ja sillon vietetään aikaa yhdessä ja pidetäään hauskaa."

”Loistava fiilis, rauhoittuminen, ihana ruoka ja perheen kanssa vietetty aika”

"Perheen kaa olemista, porkkanalaatikkoa ja joulukuusentuoksua"

 

 

 

Tätä on siis joulu meille, mutta mitä se on sinulle? Kommentoi alle, joula odotellessa voit myös pohtia alta löytyviä arvoituksia!:)

  • Miksi joulunakaan ei sada lunta kahta päivää peräkkäin?
  • Mikä on kynttilöiden ammattitauti?
  • Mitä ihmiset tekevät jouluna yhtä aikaa?

Hyvää joulua ja kiwaa uutta vuotta! Muistetaan näyttää hampaita! :)

 

Terveisin joulu-Joona

Monia armorikkaita vuosia
Joulukalenterin 11 luukku.
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
179 artikkelia
Tutkailua
27 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä