Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Tanssi on viisaasti antauduttava huume

Tanssi on viisaasti antauduttava huume

Tanssi on vahva huume, herra Keane. Jos sille antautuu viisaasti, se voi ajaa pois demonit, herättää syvällisiä tunteita ja värittää elämänne loistavan magentan riemullisilla vivahteilla, jollaisia ette tiennyt olevan olemassakaan.

  

Mikä ihana kohtaus! Mary Steenburgenin esittämän tanssinopettaja lausuu sanat Robert Carlylen esittämälle, elämäänsä uutta suuntaa etsivälle miehelle elokuvassa Marilyn Hotchkissin tanssikoulu. Niin hyvä olo tuosta leffasta tuli, että heräsi kummastus, miksi näitä tanssielokuvia ei tehdä Suomessa, kun niitä tunnutaan tehtävän kaikkialla muuallakin.

Joulun aikaan tuli katsottua Yle Areenasta myös ranskalainen versio harmaasta keski-ikäisestä miehestä, joka löytää itsensä tanssikurssilta, ja eikös se Richard Gerekin eksynyt tanssikouluun, jonka valot sattui näkemään matkalla töistä kotiin.

Suomalaisesta lavatanssikurssista ei ehkä saa yhtä hienostunutta tarinaa kuin Steenburgerin tai Geren tai niiden ranskalaisnäyttelijöiden tähdittämissä tarinoissa, mutta samat perustotuudet ovat kaikkialla voimassa.

– Ensimmäinen tunti voi tuntua ylivoimaiselta, sanoo se yksikin nainen Marilyn Hotchkissin tanssikoulussa hämmentyneelle Robert Carlylelle.

Muistan tunteen. Vuosi sitten kävin itse foxin, tangon ja valssin alkeiskurssit, ja jokaisella kerralla tuli tunne, että hitto, minä lähden juomatauolta himaan. Foxista karkasinkin ennen aikojani. Kaihertamaan se kuitenkin jäi: tunne, että olin ihan oivalluksen kynnyksellä. Yksi tunti lisää, ja...

Tai kaveri, jonka kanssa olisi voinut harjoitella ne takkuavat kohdat omaan tahtiin omassa rauhassa kurssin jälkeen. Sitten olisi voinut uskaltautua jo valssin alkeisjatkokurssillekin opettelemaan, miten se toiseenkin suuntaan pyöriminen oikein onnistuu.

Vaikka taashan nuo pyörivät, kevään alkeiskurssit. Valssi-iltana joudun olemaan töissä Joensuun kaupunginvaltuuston kokouksessa, mutta ensi maanantaina olisi tilaisuus oppia fuskua, mitä se sitten lieneekään.

Sain minä jo vuosi sitten pari yhtä ihanaa hymyä kuin minkä Marisa Tomei lahjoittaa Marilyn Hotchkissin tanssikoulussa Robert Carlylelle. Mikseipä sitä suomalaisen lavatanssinkin pyörteissä voisi saada elämäänsä magentan riemullisia vivahteita, jollaisia en ole tiennyt olevan olemassakaan.

Saaneen naisen katse
Kuinka käy Kekkoselta kansankomedia?
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
175 artikkelia
Tutkailua
25 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä