Taivastelua

Kirjoituksia maan ja taivaan väliltä. Joensuun ev.-lut. seurakuntien blogi.

Takaisin kouluun, eli adventin aika alkoi jälleen ja koronapallot loistavat

Markku-FB-5 Markku Koistinen, Enon kappalainen

Vielä joulun alla vanha koriste tuntui harmittomalta. Siihen se jäi ikkunaan sammuksissa roikkumaan vielä kuukausiksi. Jotenkin silmä siihen tottui eikä se päässyt takaisin kaappiin muiden joulukoristeiden mukana.

Kokeilin, vieläkö lamput toimisivat ja ihan piti hieraista silmiään, vaikka niin ei saisi tänä aikana tehdä. Koronapalloko se on killunut ikkunassa koko kevään ajan?

Nyt toukokuun puolivälissä lapset aloittivat taas koulunkäynnin tai paremminkin siirtyivät takaisin lähiopetukseen. Odotammeko nyt tartuntojen lisääntymistä kun lapset mahdollisesti altistuvat koulussa ja saattavat tuoda viruksen tällä tavoin myös muihin perheensä jäseniin?

Koronasta selvinneiden haastatteluja kuunnellessa on kieltämättä tullut mietittyä, kestäisikö itse tuota tautia, jos se omalle kohdalle sattuisi?

Koulussa luokkakokoja ei ole rajoitettu, ja etäisyyden pitäminen on vaikeaa, koulubusseissakin istutaan vierekkäin. Myös opettajia tämä tilanne pelottaa. Kaikki järjestelyt alkavat nyt alusta, vain muutaman dollarin eli koulupäivän tähden.

Olemattoman talven jälkeen tuntuu kaikki olevan muutenkin sekaisin, joten ei kai tällainen alkukesän odotuksen, eli uuden tautiadventin aika mitenkään ennenkuulumatonta ole. Lumetkin satoi maahan pari päivää sitten, mutta nyt ei odoteta joulun lasta, vaan koulun lapsen terveenä kotiin saapumista.

Alan olla kyllästynyt tähän pandemiaan. Oliko asiat ennen paremmin? Ainakin tappavilla kulkutaudeilla oli parempia nimiä kuten lavantauti, punatauti, rutto ja mustasurma. Nimensäkin puolesta covid 19 on todella tylsä.

Sata vuotta sitten maailmaa piinasi espanjantauti, joka vei myös nuoria ja hyväkuntoisia ihmisiä. Kyse oli silloinkin ärhäkkäästi levinneestä viruksesta. Silloin tauti tappoi 30 -100 miljoonaa ihmistä, koska viruksia ei vielä tunnettu. Nyt olemme selvinneet paljon vähemmällä.

Toisaalta mietin, kannattaako jouluvaloakaan enää pois irrottaa, koska syksyllä tämä kaikki on kuitenkin taas edessä, alkoivatpa koulut nyt tai vasta myöhemmin.

Erehdykset
Vielä se joskus kajahtaa, Vanha holvikirkko
 

Hae Heilistä

Bloggarit

Tutkailua
37 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
183 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä