Taivastelua

Kirjoituksia maan ja taivaan väliltä. Joensuun ev.-lut. seurakuntien blogi.

Tämän blogin aihe ei ole k-virus

Blogin-jakokuva-Jukka-Erkkil Jukka Erkkilä, Vaara-Karjalan pappi

Maalaispapin kahdeksas kirjoitus, jossa käsitellään kaikkea muuta kuin koronavirusta. Tämä blogiteksti johdattelee ajatuksesi iloisempiin aiheisiin. Maalaispappi tuntee vapautta havaitessaan, että on olemassa monia muitakin miettimisen aiheita kuin kauhea pandemia.

Kaikki lehdet pullistelevat korona-aiheisia kirjoituksia, mutta tämä blogi ei tule edes sivuamaan kyseistä aihetta. Olen päättänyt armahtaa itseäni kirjoittajana sekä sinua lukijana. Saamme vapaasti tällä kertaa keskittyä aivan muihin aiheisiin. On niin kyllästyttävää koko ajan lukea samasta aiheesta ja pohtia samoja etätöitä, kokoontumisrajoituksia, kasvomaskeja ja taloushuolia.

Kirjoittajan näkökulmasta on oikeastaan tosi kiehtovaa keksiä muuta huomionarvoista. Tässä pääsee oikein näyttämään kuinka sitä onkaan kynästään terävä.
Blogitekstin aiheeksi löytyy vaikka millä mitalla muitakin teemoja. Kirjoittaisin mieluusti esimerkiksi rippikoulusta, hautajaisista, pappeihin kohdistuvista odotuksista tai papin työn sesonkiajoista ellen olisi niitä jo käyttänyt. Sitä paitsi niissä ei tätä nykyä olisikaan paljon kirjoittamista kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Sen sijaan voisinkin pohtia teidän kanssanne sitä kuinka ihmisten tavat, tottumukset ja arvot saattaisivat olla muutoksessa koronan aiheuttaman kriisin vuoksi, mutta silloinkin päätyisin kirjoittamaan päällä olevasta pandemiasta ja sehän ei ole tämän tekstin tarkoitus. Muistutettakoon lukijaa tässä vaiheessa, että tämän tekstin jalo pyrkimys on kääntää ajatuksia toisaalle koronataudin aiheuttaman ahdistuksen lievittämiseksi. Eikö ole muuten kätevää, että tällaisia nettiblogeja lukiessa ei tarvitse kohdata toisia ihmisiä!

Ehkä ahkera netin käyttäjä on jo huomannut, että seurakunnatkin ovat aktivoituneet entisestään nimenomaan verkkotoimijoina ja videolähetyksien kautta voi osallistua jumalanpalveluksiin, rukoushetkiin ja Raamattuluentoihin. Tämän ison digiloikan syyn varmasti kaikki tiedätte koronaa mainitsemattakin. Samasta syystä myös keskusteluavun puhelinpäivystystä on kehitetty hurjasti. Jaa, mutta nythän minä eksyn vähän väärille uomille. Minunhan piti välttää tiettyä aihepiiriä.

Voisinkin esittää mielipiteeni eräästä ajankohtaisesta polttavasta aiheesta, josta on niin paljon keskusteltu mediassa viime päivinä. Ehkä minun on kuitenkin jätettävä se toiseen kertaan sillä muita kuin korona-aiheisia keskusteluja ei ole oikein ollut. Somessa on tosin ollut mielenkiintoista pohdintaa etäehtoollisen teologiasta, mutta senkin pontimena on ollut koronan ja kiirastorstain ajallinen yhteys.

Älkäämme kuitenkaan menettäkö toivorikkauttamme, sillä vielä tulee aika, jolloin pieneltä ja merkityksettömältäkin tuntuva koronaton uutinen on ilon aihe.

Kerran vain mä onnen sain
Musiikki on sisällämme - meidän jokaisen sisällä
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Tutkailua
30 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Taivastelua
183 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä