Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Saarenmaan valssi

Kipinä syttyi samaan aikaan minun ja Unton silmiin: nyt! Saarenmaan valssi oli alkanut kuulua Sointulan jukeboxista ja kuin sanattomasta sopimuksesta nousimme ylös ja menimme tanssimaan, olihan tämä häävalssimme. Meistä kumpikin oli joskus muinoin tanssinut tämän vastavihityn vaimonsa kanssa hääkansan silmien edessä, ja kummankin avioliitto oli lopulta päättynyt eroon.

 

Unton ja minun valssi hiljensi kapakan. Kännykkäkamerat tallensivat tapahtuman. Nauroimme Unton kanssa, koska näinhän nämä elämän takaiskut on kohdattava: surulla on aikansa, mutta elämän suuressa kokonaiskuvassa asiat on hyvä laittaa mittasuhteisiinsa. Mahtuihan siihen tanssia ja hyvää mieltäkin.

Sitäkin mietin, että eivätpä olleet sulhot ajatelleet häävalssikseen valitsemansa laulun sanoja loppuun saakka: ne yöt ovat valkeat kuluvat kohta mut pellavapäätä et omaksi saa.

Vaikka kenelläpä meistä olisi oikeus puolisoaan omistaa. Muutenkin Saarenmaan valssin sanat ovat syvälle menevät. Tallinnan laulujuhlilla käynyt joensuulainen mieskuorolainen totesi joskus Sointulassa, että on se ihme, kun ne antoivat Neuvostoliitossa laulaa noin separatistista valssia.

Siis pyöritä lennätä neitoa nuorta sä kiiltävätähtinen sotilas vaan. Ne yöt ovat valkeat kuluvat kohta mut pellavapäätä et omaksi saa.

Joulukalenterin luukut 4 & 5
Joulukalenterin luukku kolme: meidän perheen tontt...
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
156 artikkelia
Tutkailua
16 artikkelia
Aimo Salonen
137 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä