Mietteitä maailman menosta ja ihmiselosta

Kirjoittaja on yhden kirjan julki saanut kaupunkilehden toimittaja, joka yrittää ymmärtää, mitä ihmettä tässä maailmassa ja oman pään sisällä oikein tapahtuu.

Olisinpa nyt Helsingissä

Ylen Minna Rinta-Tassin äskeisen raportin mukaan Senaatintorilla oli yhden maissa parisataa luterilaista, ortodoksia, katolilaista ja muslimia valmiina lähtemään marssille kohti Ranskan suurlähetystöä, ja myös hindujen edustaja oli kertonut esittävänsä oman kannanottonsa. Rinta-Tassin mukaan lisää ihmisiä tuli koko ajan.

 

Samaan aikaan Twitterissä jaetaan tietoa, että unelma uskonnottomasta maailmasta on tänään lähempänä kuin eilen. Yksi jakajista haastoikin minut, kun olin jakanut Twitterissä tietoa uskontokuntien yhteisestä marssista. En halunnut lähteä sanailuun mukaan, enkä halua lähteä myöskään tämän blogikirjoituksen jakamisen jälkeen. Tässä tilanteessa hyökkäys uskontoja kohtaan on samanlaista antautumista pahuutta levittävien väärien profettojen edessä kuin hyökkäykset vastaanottokeskuksia vastaan: viha ja vastakkainasettelut leviävät. Itse näen uskonnot suurena myönteisenä voimana, koska ne antavat lohtua monille arjen keskellä tuskaileville ihmisille. Väittelyyn en kuitenkaan halua lähteä, sillä tänään en yksinkertaisesti halua väitellä.

Hienoa olisi, jos myös uskonnottomat osallistuisivat Helsingin mielenilmaukseen. Martin Luther Kingiä jällen lainatakseni: I have a dream. Minulla on unelma, että kaikki ihmiset voisivat marssia käsi kädessä osoittaakseen, että vihan sijasta maailmalla leviääkin yhteisymmärrys.

Olisinpa nyt Helsingissä. Vaikka ainahan voin haaveilla, että vastaavat marssit leviävät Joensuuhun, Kuopioon, Iisalmeen, kaikkialle - hiukan 80-luvun alun rauhanmarssien tapaan.

Ja me jäätiin sinne saluunaan
Kuka tätä pulkkaa oikein vetää?
 

Bloggarit

Toimitus
1 artikkeli
Taivastelua
175 artikkelia
Tutkailua
25 artikkelia
Aimo Salonen
141 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä