Kummitusjuttu

Kirjoittaja on Joensuun kuuluisin kummitus, kaupungintalossa majaansa pitävä Hilppa. Hilppa kertoo blogissaan teatterilaisten kuulumisia.

No johan vihdoin hiljeni

Tämä talo meinaan, kun saatiin näyttelijät ja tekniikan väki kesälomille. Noista toimiston työmyyristä nyt en niin tiedä. Hyvä kun hoitavat hommansa ja ymmärtävät pysyä poissa tärkeämpien tieltä. Eivät ne keski-ikäiset naiset minua muutenkaan ole pahemmin häirinneet. Ja juhannukselta toimistokin hiljenee eli luvassa on toista kuukautta laatuaikaa.

Kyllä sielu lepää, kun kesä saa ja talo hiljenee. Enää ei tarvitse joka askeltaan miettiä. Voin vaikka pistää tanssiksi takanäyttämöllä eikä heti ole kaiken maailman naamakirjat pulloon päivittelyjä siitä, että taas se Hilppa on liikkeellä – varmoja havaintoja sieltä sun täältä. Ja kehtaavat vielä väittää että minä pelottelisin ihmisiä. Ei ikinä! Arvonsa tunteva kummitus korkeintaan vähän kutittelee tai ojentaa niskuroivia sieluja kaidalle tielle. Opetan ja ohjaan, jos tarve vaatii, en muuta.

Mutta niin, nyt on ihana rauha laskeutunut kaupunginteatterin ylle. Joka kesä minun kehoni ja mieleni nousevat tornin korkeuksiin tai laskevat alas kellarin uumeniin, kun voin ottaa koko teatterin haltuuni ja meditoida kuin paraskin Zen ilman pelkoa riekkuvista näyttelijöistä ja tömistelevistä tekniikan hemmoista. Jokainen tarvitsee aikaa akkujen lataamiseen. Reilun kuukauden paussi auttaa suhteuttamaan asioita ja ymmärtämään sekä itseään että lähimmäisiään. On hyvä olla kuin Havukka-ahon ajattelija: tuumailla, katsella ja antaa olemassaolon tuntua ihan iholla saakka.

Ja jos joku pikku reissukin mahtuu lomaan, niin vielä parempi. Minä suuntaan tänä vuonna Kummitusten Kesäpäiville Savonlinnaan oopperajuhlien aikaan. Siellä on paljon nähtävää, kuultavaa ja oppiakin. Vertaistuki on tärkeää, kuten kaikki hyvin tiedämme. Käväisen minä muutamia kesäteattereitakin seuraamassa, sehän kuuluu ihan perussivistykseen. Jos joku paikallinen publikaani osuus paikalle samaan aikaan, saatan kurittani vähän tölväistä. Mihinkäs se kummituskaan kaavustaan pääsis.

Huolettomia kesäpäiviä ja teatterilla tavataan taas syksyn myötä!Kesällä on hyvä olla kuin Havukka-ahon ajattelija: tuumailla, katsella ja antaa olemassaolon tuntua ihan iholla saakka.

 

Loikataanpa digissä – mutta minne?
Millaisten tyyppien kanssa oikein kesäni vietänkää...
 

Bloggarit

Tutkailua
12 artikkelia
Toimitus
1 artikkeli
Aimo Salonen
134 artikkelia
Taivastelua
146 artikkelia
Hilppa
11 artikkelia
Anna Tenhu
22 artikkelia
Tiltu Taimela
3 artikkelia

Uusimmat Blogit

Hae Heilistä

Hae Heilistä